V POGONU

Poleg plesa in dela si želi še enega otroka

Andreja Comino / Novice Svet24
1. 2. 2018, 21.10
Deli članek:

Plesna zakonca Jagoda in Jurij Batagelj se trudita izstopiti iz ozkih okvirov plesnega sveta in ta krasni šport približati ljudem. Zdaj sta se lotila novih izzivov, ki ju bodo ohranili na vrhu.

Osebni arhiv
Jagoda Batagelj si je za rojstni dan zaželela, da bi čim več ljudi navdušila nad plesom.

Potem ko se je Jagoda Batagelj krasno vrtela v oddaji Zvezde plešejo – medtem je še dojila hčerko Ivo Valentino –, je poučevala ples na Japonskem in se lotila še kopice drugih projektov. 

Osebni arhiv
Dokler ni imela hčerke Ive Valentine, je bila njena velika ljubezen kuža Vinko.

Jagoda je skupaj z možem Jurijem v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma in drugod po Sloveniji pripravila nov plesni šov Dance Amore oziroma po slovensko Zapleši ljubezen. Te dni Jurija že kličejo k poučevanju profesionalnih in amaterskih plesalcev onkraj meja Slovenije, z navdušenjem pa se je poučevanja plesa lotila tudi Jagoda. Pod geslom Zapleši kot zvezda bo družabne plese na preprost in zabaven način učila vse, ki si želijo osvojiti spretnost elegantnega gibanja na parketu, ob glasbi seveda. »Vsakdo se lahko nauči plesati, če ima seveda voljo in željo,« je prepričana Jagoda, ki se trudi ples približati čim več ljudem.

Osebni arhiv
Zakonca Jagoda in Jurij sta plesala in tekmovala na najbolj prestižnih svetovnih plesnih parketih.

ZRE V PRIHODNOST

»Uživam v poučevanju tako profesionalnih plesalcev kot tudi čisto običajnih ljudi. Menim, da se plesalci le stežka upokojijo, ter sebe čez leta in desetletja vidim kot učiteljico plesa. Moji najboljši plesni učitelji so zreli in modri ter z veseljem od njih srkam njihovo znanje in izkušnje. Tudi jaz si nekoč želim biti takšna,« pravi Jagoda.

POLEG PLESA TUDI ŠOLA

Poleg plesnega znanja je pridobila še diplomo iz prevajalstva, njen mož Jurij pa je diplomiral na fakulteti za šport, čeprav je bilo obema zelo težko zaradi pomanjkanja časa. Vendar sta po diplomi pozabila vse muke. Poleg plesa imata Jagoda in Jurij še eno veliko ljubezen – dobro leto in pol staro hčerko Ivo Valentino, s katero preživita vse proste trenutke in za katero upata, da ne bo ostala edinka.