OGOLJUFANA

Slovenka jezna na Grke, ker so jo okradli!

Nejc Simšič / Novice Svet24
1. 2. 2018, 20.20
Deli članek:

Slovenska plesna zvezda Nika Kljun se močno huduje, ker so v grški različici šova Zvezde plešejo ukradli njeno koreografijo.

Mediaspeed
Nika pravi, da ne bo tožila, želela je le opozoriti na kraje koreografij, ki so v plesnem svetu vse bolj pogoste.

Da je slovenska ambasadorka plesa Nika Kljun, ki že vrsto let živi in ustvarja v Los Angelesu, zaželena koreografija pri različnih projektih, že dolgo ni skrivnost.

Simpatična plavolaska nikoli ne počiva, saj redno na svojem youtube kanalu objavlja nove koreografije. Sledijo ji številni oboževalci z vsega sveta. In prav njeni privrženci so jo opozorili, da je bila njena koreografija za pesem Tip Toe videna v eni zadnjih oddaj grške različice plesnega šova Zvezde plešejo. Plesala sta jo grški pop zvezdnik Vangelis Kakuriotis in plesna zvezda Nicol Mavridi, tista, ki je ukradla Nikino koreografijo.

Facebook
Nika je plesala in koreografirala že za mnoge zvezdnike.

ZELO OGORČENA

»Po eni strani sem počaščena, vendar res ne maram tatov! Hvala vsem mojim privržencem, ki so me obvestili, da so bili deli moje koreografije Tip Toe ukradene za plesni šov v Grčiji. To ni v redu! Od profesionalnih plesalcev, še posebej tistih, ki delajo na televiziji, bi pričakovala, da bolje poznajo stvari. Da ne vprašajo za dovoljenje in ne da bi mi pripisali zasluge, to ni okej! Večkrat sem že doživela krajo plesnih koreografij, enako se je zgodilo moji kolegici Glen Hook, le da so njeno delo ukradli za šov v Ameriki, moje koreografije pa sem zasledila tudi v raznih videospotih ali na tekmovanjih, ko sem bila sodnica v Aziji in Južni Afriki. Rada bi le obvestila plesno skupnost, še posebej koreografe, da takšno početje ni v redu! Ne razumite me narobe, hvaležna sem in počaščena, da je moje delo navdih drugim plesalcem z vsega sveta, toda da vzameš delo nekoga drugega in se pod njega podpišeš, ni pošteno. To je kraja!« je sporočila Nika, ki ne razmišlja o tožbi, želi pa informirati plesni svet.