Temna plat

Slovenska igralka o prepoznavnosti: »Ljudje bi nam morali dopustiti zasebnost«

Teja Pelko / Novice Svet24
2. 2. 2018, 07.05
Deli članek:

Igralka, ki je v priljubljeni seriji Usodno vino upodobila pretkano Karin, v svojem poklicu nadvse uživa, manj pa v izpostavljenosti, ki pride s tem.

Mediaspeed
Igralka želi uživati v svoji intimi in zasebnosti.

Tako kot navadni smrtniki si namreč tudi Saša Pavlin Stošić želi uživati v svoji intimi in zasebnosti, a to ni vedno mogoče.

Marko Vavpotič / M24.si
Saša glede romantične zveze z Urošem Fürstom ostaja skrivnostna.

»Igralke smo ves čas javno izpostavljene. Velikokrat se zgodi, da ljudje ne spoštujejo naše zasebnosti, ker so navajeni, da smo ves čas v njihovih življenjih – bodisi prek malih ekranov bodisi prek odra in imajo občutek, da nas poznajo in da morajo vedeti vse o nas. Toda to je naš poklic. Cenimo svojo zasebnost. So trenutki, ko bi si želela, da bi lahko uživala v svoji intimi in zasebnosti, a to ni vedno mogoče. Velikokrat se v rumenem tisku neke stvari pojavijo prezgodaj, ko bi si jih želel še malo zadržati zase. Grozno se mi zdi tudi, da te nekdo fotografira na morju ali kakšni zabavi, ko si sproščen. Meni se to na srečo še ni zgodilo, se je pa že mojim kolegom. To je velik vdor v njihovo zasebnost in se mi ne zdi pošteno. Ljudje bi nam morali dovoliti, da imamo tudi mi svoje zasebno življenje. Lepo je dobiti odziv ljudi, ki te gledajo in spremljajo. Lepo je vedeti, da uživajo v tvojem delu, da te radi gledajo, da radi hodijo v gledališče, da radi gledajo tvojo nadaljevanko, istočasno pa je treba najti neko pravo mero. Seveda nam ni problem dati izjave ali intervjuja, so pa trenutki, ko res potrebuješ zasebnost, a nekdo vdre vanjo, in to je zelo neprijetno,« je po premieri predstave Grenki sadeži pravice, v kateri upodablja Sašo Činkole, povedala Saša. Očitno v to kategorijo – vsaj za zdaj – spada tudi njeno ljubezensko življenje, saj nam govoric o tem, da naj bi po razhodu z igralcem Miho Rodmanom srečo v ljubezni našla v kolegu Urošu Fürstu, ni hotela ne potrditi ne ovreči. »Za zdaj bi bila glede tega še zadržana. Lahko pa rečem, da sem v tem trenutku zelo zadovoljna v svojem življenju, uživam, kreativna sem, zdi se mi, da se mi dogajajo lepe stvari,« je dejala igralka.