Mojster samopromocije

Damjan Murko o svoji največji pregrehi

Teja Pelko
25. 8. 2017, 20.20
Deli članek:

Zvezdnik, ki je pred časom najavil, da se bo podal v bitko za predsedniški stolček, se poleti najraje ohladi z ledeno sladico.

Tibor Golob
Damjan Murko se lahko pohvali tudi s svojim sladoledom. Bi ga pokusili?

Njegov najljubši okus sladoleda je kinder, prelit z belo čokolado. Najbolj nenavaden sladoled, ki ga je pokusil, pa je bil domači sladoled iz 100-odstotne čokolade z lavandrom. »Ta sladoled je imel zelo izrazit, močan okus. Moram priznati, da mi ni bil preveč všeč, saj sem, kar zadeva okuse, bolj tradicionalen,« nam je razkril slovenski slavček, ki ima sladoled tako zelo rad, da se mu ne more upreti, čeprav bi bilo – vsaj ob eni priložnosti  bolje, če bi se mu.

Mediaspeed
V primeru zmage na predsedniških volitvah se namerava voziti v limuzini.

»Ko sem se peljal na Primorsko na nastop, se mi je po poti tako zelo zahotelo sladoleda, da je voznik moral nemudoma ustaviti. Takoj sem sprevidel, da to ni bila najboljša ideja, saj se je v vročini sladoled tako hitro topil, da mi ga ni uspelo sproti jesti. Tako so na Obali dobili čokoladnega Murka. Kinder suprise,« nam je v smehu dejal Damjan, ki bi, če bi postal predsednik, tudi svojega ameriškega kolega Donalda Trumpa povabil na sladoled, in to v mariborsko slaščičarno, v kateri imajo po njegovem mnenju najboljšega, »postregel« pa bi mu seveda s tistim, ki nosi njegovo ime in so ga v omenjeni slaščičarni izdelali po njegovi recepturi.