KOKAINSKI DILER

Beli poslovnež z Bleda je povlekel kratko

M.V.
25. 8. 2017, 20.00
Deli članek:

Nekdanji izbranec slovenske misice Iris Mulej, Danijel Utješanović, je padel v Dubrovniku. Policija ga je aretirala zaradi posedovanja kokaina.

Facebook
Njegov projekt blejskega filmskega festivala je po dveh letih neslavno propadel.

Utješanović je predvsem znan po svojem nastopaštvu v javnosti, kjer se je rad dičil z razkošjem sumljivega izvora.

Dubrovniško-neretvanska policijska uprava je v začetku tedna sporočila, da so policisti v nočnem klubu Culture Club Revelin aretirali 35-letnega slovenskega državljana, ki je pri sebi imel devet manjših pakiranj kokaina, pripravljenih za preprodajo. Po pridobitvi preiskovalnega naloga so ob pregledu njegovega stanovanja našli še 25 gramov kokaina in digitalno tehtnico. Zdaj pa je v javnost pricurljala identiteta kokainskega prekupčevalca. Gre za nikogar drugega kot Danijela Utješanovića, neslavnega filmskega producenta, snovalca propadlega blejskega filmskega festivala.

Facebook
Že od nekdaj si je želel biti v družbi slavnih, četudi le s pomočjo photoshopa.

25 gramov kokaina, namenjenega za preprodajo, so našli v stanovanju Danijela Utješanovića.

Branil se bo s prostosti

Nalog za hišno preiskavo Utješanovićevega stanovanja je izdalo prekrškovno sodišče v Dubrovniku. Kriminalisti pa so ob pretresu stanovanja omenjeno količino prepovedane droge, ki je priljubljena v višjih družbenih slojih, našli spravljeno v kuhinjski omari, kjer je čakala na sleparjeve petične stranke. Hrvaški mediji poročajo, da je bil Utješanović izpuščen na prostost, saj je nekdo položil varščino v višini 50 tisoč kun (6732 evrov). Kot poročajo v hrvaškem tisku, je Danijel Utješanović del tako imenovane zlate mladine, ki obožuje življenje na visoki nogi in ne skopari z dokumentiranjem ter javnim prikazovanjem razkošnega bivanja v družbi pomembnežev in krasotne Dubrovničanke, s katero sta se pred časom poročila.

Facebook
Kljub aretaciji, Utješanović na družbenem omrežju deluje povsem brezbrižno v družbi svoje žene.

Facebook
Podobno kot Ekrem Jevrić je Danijel Utješanović skušal začeti svojo kariero na bregovih reke Hudson.

Prevarant par excellence

Utješanović je predvsem znan po svojem nastopaštvu v javnosti, kjer se je rad dičil z domnevnimi visokimi poznanstvi, vlogo visoko stremečega filmskega producenta ter uspešnim podjetništvom. Prav nočno podjetništvo, ki naj bi ga opravljal v dubrovniškem nočnem klubu, pa ga je pahnilo v dokončno nemilost pred zakonom. Po razhodu z najinteligentnejšo slovensko misico vseh časov Iris Mulej, klavrnem propadu blejskega filmskega festivala in domnevno kozmičnih dolgovih do upnikov z domače grude in belega sveta se je 35-letnik zatekel k novi izbranki v Dalmacijo, kjer naj bi na otočku Lokrum snemal napovednik za prihajajoči film.