Oddih

Privoščila si je pet dni čistega odklopa

Teja Pelko
25. 8. 2017, 07.15
Deli članek:

Ajda Mlakar je po pestrem začetku poletja, ki je bil predvsem festivalsko obarvan, zadnje počitniške dneve namenila sproščanju in pripravi na nov izziv, ki jo čaka septembra.

osebni arhiv
Ajda med odkrivanjem divjih plaž otoka.

Privoščila si je pet dni čistega odklopa na otoku Obonjan, ki je znan po neokrnjeni naravi in popolnoma novem konceptu preživljanja dopusta.

osebni arhiv
Dneve je voditeljica začenjala z jutranjim tečajem joge.

»Dan sem začela z jutranjim tečajem joge, uživala sem v izbrani morski kulinariki, odkrivala divje plaže otoka, se kopala v kristalno čistem morju, na predavanju Charlieja Morleyja sem odkrivala pomen in vlogo sanj, večere pa preživljala v amfiteatru, kjer so potekali številni koncerti; najbolj me je navdušil Novozelandec Jordan Rakei,« nam je razkrila Ajda in dodala, da ima Obonjan res neki poseben čar in da se čas na tem rajskem otoku ustavi tudi za največje deloholike.

osebni arhiv
Ajda s prijateljico med sproščanjem v bazenu.

Simpatično voditeljico pa je na tem otoku navdušilo še nekaj – vzhajanje in zahajanje sonca. Pravi namreč, da takšnih sončnih vzhodov in zahodov ni doživela še nikjer. »Mogoče se sliši klišejsko, a človek res doživi 'zen', 'namaste' in vse, kar 'paše' zraven, ko vidi, kako živo rdeče sonce tone v globino morja in se zjutraj spet mogočno dvigne nad otok, na katerega se spet vrnem, takoj ko bom imela priložnost,« nam je za konec še dejala Ajda.