Slovo

Razočarani Dušan iz MasterChefa: "Podlegel sem"

D. B.
10. 3. 2017, 06.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Prvi je iz televizijske kuharske oddaje MasterChef Slovenija izpadel najstarejši tekmovalec Dušan Godunc, ki ne skriva razočaranja.

Pop TV

Ste razočarani, ker ste morali tako hitro zapustiti šov?
Razočaranje je ob neuspehu vedno prisotno. Še posebej, če pričakuješ boljši rezultat.

Zaradi česa ste po vašem mnenju izpadli?
Podlegel sem pritisku kamer, studia in dogajanja v studiu. Zame je bilo to nekaj povsem novega in enostavno sem se izgubil. Pred snemanjem me nihče ne bi mogel prepričati, da se lahko človeku zgodi kaj takšnega. Mogoče sem prestar in sem prepozno zaplaval v medijske vode (smeh).

Kaj menite o sotekmovalcih, kdo je vaš favorit?
Vsi tekmovalci imajo svoje karakteristike, s katerimi lahko zmagajo. Vsak ima tudi področje v kuhinji, ki ga obvlada, odvisno je samo, ali se mu bo vse dobro sestavilo, da bo prišel do konca. Moji favoriti so Sara, Elvis, Sašo Šketa in Peška.

So sodniki pravično razsodili?
Občudujem sodnike. Svoje delo opravljajo korektno, še posebej, ko morajo poskusiti naše uspešno ali neuspešno pripravljene jedi.

O grozi, ki jo je priljubljena slovenska pevka doživela v prvi oddaji MasterChefa, pa si lahko več preberete TUKAJ.

Je oddaja izpolnila vaša pričakovanja?
Ne povsem, saj sem prehitro izpadel. Je neka nova, nepozabna izkušnja v življenju in niti malo ne obžalujem, da sem se odločil zanjo.  

Kako je družina sprejela vašo odločitev, da sodelujete v kuharski oddaji?
Imel sem 100-odstotno podporo vseh najbližjih, pa tudi širšega kroga.

Katera je vaša največja življenjska strast?
Nimam neke posebne strasti v življenju. Vsemu, česar se lotim, se 100-odstotno posvetim.

Pišete recepte. Kako se rojevajo ideje in kdaj za to najdete čas?
Ideje za pisanje receptov se rojevajo pri pogovorih o kuhariji, prebiranju kuharskih knjig, gledanju oddaj, na mojih potovanjih po svetovnih pristaniščih, kjer poskušam različno hrano številnih kultur. Tudi kuharji na ladji (po poklicu je ladijski strojni tehnik op. p.) so različnih narodnosti.

Potem pa poskušam vse to prenesti v kuhinjo, in če je videti dobro in če je okusno, napišem recept. To ni nekaj povsem novega, odkrivati toplo vodo nima smisla. Je pa nekaj drugačnega, zato mojo kuhinjo imenujem tudi Piratska kuhinja.

Najboljše menda sami pripravite škampe in morske sadeže. Kje pa ste poskusili najboljše?
V Džakarti v Indoneziji.

Kateri kuharski recept, vas je najbolj navdušil?
Takšnik njokov na maslu in žajblju, kot so bili na izločitvenem izzivu, v svojem življenju še nisem jedel. Recept sem ukradel in dodal v mojo Piratsko kuhinjo (smeh).