Game2: Winter

V sibirskem resničnostnem šovu bodo dopustili tudi posilstva in umore

R.T.
9. 3. 2017, 18.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na kontroverzni ruski resničnostni šov v Sibiriji, kjer bodo tekmovalci morali preživeti opremljeni le z nožem, se je prijavilo preko 300 potencialnih tekmovalcev.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Sodelujoči v šovu Game2: Winter bodo opremljeni z nožem in odvrženi nekje v sibirski tajgi. Če bodo želeli preživeti (in zmagati), si bodo morali sami poiskati hrano, zatočišče in se obraniti pred divjimi živalmi in soigralci.

Bizarna ideja za resničnostni šov, ki je bolj podoben Igram lakote kot pa Big Brotherju, je zrastla na zeljniku 35-letnega milijonarja Evgenija Pijatkovskega. In čeprav je organizacijska ekipa iz opisa šova morala zaradi ogorčenja umakniti stavek po katerem je dovoljeno vse, tudi umori in posilstva, pa je Pijatkovski zatrdil, da nihče izmed organizatorjev ne bo interveniral, tudi če se bodo dogajala kazniva dejanja, vključno z umori. »S tem se bo ukvarjala ruska policija,« je dejal in dodal, da bodo potencialni delikventi kaznovani skladno z ruskim pravom.

Tekmovalci pa se bodo morali braniti tudi pred divjimi živalmi, vključno z medvedi in volkovi; mrazom, ki lahko doseže tudi do minus 50 stopinj Celzija; ter pred lakoto, hrano si bodo morali namreč priskrbeti sami. Organizatorji šova opozarjajo, da bodo tekmovalci prepuščeni sami sebi, ne bodo imeli zdravniške oskrbe, v primeru smrtne nevarnosti pa bodo na reševalce morali čakati tudi do 30 minut. Ti bodo namreč oddaljeni več kilometrov in bodo lahko do tekmovalcev prispeli le s pomočjo helikopterja.

Oranizatorji sicer sporočajo, da so prejeli kar 300 prijav za šov, mnogo prijav so poslale tudi ženske. Zmagovalec bo nagrajen s približno enim milijonom in pol evrov.