Nov resničnostni šov

Posilstva in umori? V tem šovu bo dovoljeno prav vse!

D. B.
16. 12. 2016, 17.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kdor preživi 90 dni v sibirski divjini, bo dobil več kot 1,5 milijona evrov.

Profimedia

Vseh 30 kandidatov, ki bodo sodelovali v ruskem resničnostnem šovu Game2: Winter, katerega scenarij zelo spominja na scenarij filma Igra lakote, bo moralo pred začetkom snemanja podpisati pogodbo, v kateri se organizator distancira od vseh možnih tragičnih razpletov.

Tekmovalci iz različnih držav bodo lahko imeli s seboj nože, jedli pa bodo izključno tisto, kar bodo sami ulovili.

Polovica prijavljenih tekmovalcev je zaenkrat ženskega spola, vsi pa bodo morali 90 dni preživeti v sibirski divjini, z volkovi, medvedi in na temperaturah, ki se čez noč spustijo celo do minus 40 stopinj Celzija. Podatek, ki je najbolj pretresel javnost, pa je, da bo tekmovalcem, ki se bodo potegovali za nagrado, vredno več kot 1,5 milijona evra, dovoljeno vse - tudi posilstva in umori. Tekmovalci iz različnih držav bodo lahko imeli s seboj nože, jedli pa bodo izključno tisto, kar bodo sami ulovili.

Organizatorji ne prevzemajo nobene odgovornosti 

"Dovoljeno bo vse – alkohol, cigarete, mamila, pretepi, posilstva, umori, mi kot organizatorji ne bomo prevzeli nikakršne odgovornosti. S tem se bo ukvarjala ruska policija," je dejal 35-letni ruski milijarder Yevgeny Pyatkovsky, ki si je zamislil bizaren televizijski šov. Gledalci ga bodo lahko spremljali prek spleta, menda pa se za odkup pravic za predvajanje šova zanima tudi pet komercialnih televizijskih hiš.

Vsi tekmovalci bodo morali biti polnoletni in bodo morali opraviti psihološke teste. Preden bodo odšli v rusko tajgo, jih bodo izobraževali ruskih specialci, v divjini pa bodo prepuščeni sami sebi. Če bodo zboleli ali se poškodovali, jim zdravnik ne bo na razpolago.

Preden bodo odšli v rusko tajgo, jih bodo izobraževali ruskih specialci, v divjini pa bodo prepuščeni sami sebi.

"Po tiste, ki bodo v smrtni nevarnosti, bomo poslali helikopter, vendar morate računati na to, da bodo piloti potrebovali najmanj pol ure, da bodo prišli do njih. Vsak kandidat bo imel možnost tako imenovanega »gumba za paniko«, a ko ga bo izkoristil, ga bomo vrnili v civilizacijo in tekmovanje bo zanj definitivno končano. Vrnitve ne bo,« je izjavil producent Nikolay Ginzburg. Pohvalil se je, da so se že prijavili fotograf, psiholog in pripadniki službe za reševanje.

Kandidati, ki želijo postati del resničnostnega šova, bodo morali za udeležbo v njem odšteti okoli 150 tisoč evrov, le najsrečnejši, ki jih bodo izbirali v spletni anketi, pa bodo v sibirsko tajgo lahko odšli brezplačno, piše Večernji.hr.