Alkoholne pijače

Kraljica ga rada cukne: Šokiralo vas bo, koliko vsak dan popije!

D. B.
9. 3. 2017, 17.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Dandanašnje dame očitno rade pogledajo globoko v kozarec.

Profimedia

Kdaj je tisti čas v dnevu, ko si lahko privoščimo alkoholno pijačo? To je vprašanje, o katerem pogosto razpravljajo mnogi, ki se s prijatelji družijo na tak način. A presenečeni bi bili, če bi poznali navade britanske kraljice Elizabete. Očitno namreč dama zelo rada pogleda globoko v kozarec.

Elizabeta menda popije prvo alkoholno pijačo že, ko nas večina šele začne razmišljati o kosilu. Natančneje za aperitiv si kraljica rada privošči mešanico džina in vina znamke Dubonnet z limono in ledom. Morda boste ob tem dejali, da en džin na dan ni nič takšnega, a to je šele začetek kraljičinega vsakodnevnega popivanja.  

Preberite tudi, česa vojvodinja Kate ne sme nikoli izgovoriti? Kliknite tukaj!

Ob kosilu - ponavadi je na kraljičinem krožniku riba ali piščanec s solato - britanska kraljica pije vino. A tu se zgodba še ne konča! Zvečer nato sledi še kozarec martinija ter kozarec ali dva šampanjca, da z njimi zaokroži svojo dnevno "turnejo".

Trikrat več, kot je priporočeno

Količina alkoholnih pijač, ki jih kraljica popije (izračunano je bilo, da popije od 40 do 42 enot tedensko) je trikrat večja od priporočene. A to za mamo kraljico očitno ni nič takšnega. Ni skrivnost, da je včasih popila celo do 70 enot tedensko. Elizabeta je steklenice z džinom celo skrivala po palači, da bi lahko cuknila kadarkoli bi se ji zahotelo.  

S takšno navado je uspela dočakati več kot 100 let, in še vedno ni prenehala s pitjem, piše portal Unilad.