Glasba nima meja

Dva različna glasbena svetova in ena energija

am
9. 3. 2017, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Da glasba združuje različne kulture, je sporočilo, ki nam je vsem že dolgo znano. Prav to pa sta, v slovensko-havajski navezi, znova dokazala Maja Založnik in Duncan Kamakana.

Promo foto
Maja Založnik je dejala, da sta z glasbenikom Duncanom zamisel dobila med pripravami na Emo.

Maje Založnik ni treba posebej predstavljati. S svojim glasom je navdušila in osvojila srca poslušalcev tako v Sloveniji kot v tujini.

Preizkusila se je v različnih glasbenih šovih (Popstar, Bodi idol, Supernova, Misija Evrovizija, Slovenija ima talent, X Factor), med zadnje, vidnejše uspehe pa šteje tudi nastop v šovu talentov The Voice of Germany, kjer s priredbami ni pustila ravnodušnega nobenega poslušalca, niti Samuja Haberja, pevca skupine Sunrise Avenue, ki je bil ob njenem sodelovanju v šovu tudi njen mentor.

Promo foto
Duncan Kamakana, Kataya in Maja Založnik na Emi 2017 .

Četudi Havajec, pa tudi Duncan Kamakana ni ime, za katero slovenska glasbena publika še ne bi slišala. Tudi sam je leta 2013 tekmoval v šovu The Voice of USA, le pred nekaj tedni pa se je, skupaj z našo pevko Katayo, boril za zmago na izboru, ki izbira slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije, Ema 2017, s skladbo Are You There, ko sta na oder Gospodarskega razstavišča dostavila pravljični nastop v slogu Disneyja. Na istem odru pa je stala tudi Založnikova, ki je Katayi in Duncanu nudila glasovno podporo v vlogi spremljevalne vokalistke.

Boštjan Tacol
Z Gagino skladbo so zaključili krog skladnosti dveh pesmi z močno sporočilnostjo.

»In tukaj se je pojavila najina ideja o skupnem projektu,« pravi temnolasa pevka, ki skupaj z Duncanom te dni že navdušuje z dvojno priredbo dveh močnih uspešnic, Stay With Me Sama Smitha ter Million Reasons Lady Gaga.