Reševalni psi

FOTO: Survivorka Simona se s Tequilo seli na Dunaj

Teja Pelko
31. 1. 2017, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Tekmovalka resničnostnega šova Survivor Simona Potočar, ki je pred kratkim dopolnila 33. rojstni dan, si je tudi v letu 2017 zadala velike podvige.

Luka Rudman
Simona s Tequilo.

In ker velik del njenega življenja zapolnjujejo štirje reševalni psi, Oto, Tequila, Šon in Howth, so novi cilji seveda tudi pasje obarvani.

osebni arhiv
Velik del njenega življenja zapolnjujejo štirje reševalni psi: Oto, Tequila, Šon in Howth.

Z reševalnimi psi se je začela ukvarjati leta 2007, ko je s svojim psom Otom stopila na zahtevno pot proti prvim izpitom. Prek kinološkega društva je spoznala tudi svojega fanta. 

Simoni, ki se med prvimi v Sloveniji ukvarja s področjem mantrailinga, posebnega načina iskanja pogrešanih oseb, se bo uresničila velika želja, 30-dnevna pasje obarvana selitev na Dunaj k svoji mantrailig inštruktorici Karini Kalks. Tam bo namreč potekalo izobraževanje za inštruktorje mantrailinga. Brežičanka se bo v glavno mesto Avstrije podala skupaj z dveinpolletno nemško kratkodlako ptičarko Tequilo, v primeru uspešno opravljenih izobraževanj in preizkusov pa bo postala ena od osmih mantrailing inštruktorjev v Evropi in prva v Sloveniji. 

Luka Rudman
Simona s fantom Jernejem in Tequilo.

Simona je devet let trenirala rokomet, šest let tenis, dandanes pa nadvse uživa v stoječem veslanju.

Resničnostna zvezdnica je sicer že skoraj 10 let tudi vodnica reševalnega psa Ota, ki ima opravljene vse mednarodne izpite za iskanje pogrešanih v naravi in ruševini (z Otom dela t. i. »air scent« način iskanja). 

Simona je tudi predsednica Kinološkega društva za iskanje, zaščito in reševanje, ki je član Zveze vodnikov reševalnih psov Slovenije. Letno imajo okoli 10 iskalnih akcij, pokrivajo pa območje Posavja, Dolenjske in Bele krajine.

osebni arhiv
Simona z Otom.