Marko Soršak – Soki

Soki survivorko presenetil z rojstnodnevno torto

Teja Pelko
21. 1. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Bobnar skupine Elvis Jackson nadaljuje svoje dobrodelno poslanstvo, projekt 20 za 20, v okviru katerega osnovnim šolam poklanja glasbila, ki jih potrebujejo.

Matjaž Ozimek
Soki je svojo menedžerko na odru presenetil s torto.

Soki želi s svojim projektom 20 za 20 mladim omogočiti ukvarjanje z glasbo in posledično skrbeti za bodoče generacije glasbenikov v Sloveniji.

Tokrat se je glasbenik z zvrhano polnim avtomobilskim prtljažnikom ustavil v Osnovni šoli Preserje pri Radomljah. Soki pa ni prišel sem, temveč v družbi Toneta Kregarja - Tonča in Jerneja Dirnbeka - Dimeka iz zasedbe Mi2, ki je tokrat prispevala donacijo. Navdušenju ob predaji ni bilo konca, otroci in učitelji pa so po zaslugi dobrosrčnih glasbenikov postali bogatejši za komplet bobnov s činelami in kitaro. Da je šla donacija v prave roke, so dokazali tudi mladi člani šolskega benda, ki so skupaj z glavnima akterjema iz skupine Mi2 odigrali pesem Čakal sn te ko kreten in tako veličastno zaključili že 36. dogodek 20 za 20.

Matjaž Ozimek
Marko se je tokrat ustavil v Osnovni šoli Preserje pri Radomljah.

Tega si bo za vedno zapomnila tudi tekmovalka resničnostnega šova Survivor Simona Potočar, ki je Sokijeva dolgoletna menedžerka, od pred kratkim pa tudi menedžerka skupine Elvis Jackson. Bobnar jo je namreč na odru presenetil z rojstnodnevno torto. Brežičanka nam je razkrila, da Soki sicer vedno priredi kakšno presenečenje, tokrat pa je to tako dobro skrival, da ni prav ničesar posumila.»Vsako leto se trudim, da rojstni dan mine čim manj 'spektakularno'. No, tokrat je načrt prvi porušil Soki, ki mi je čestital pred 400 otroki ter mi podaril torto in šopek,« nam je v smehu dejala Simona, ki si sicer ob osebnem prazniku želi, da bi bila »33-ka« še bolj nora, kot je bila »32-ka«.

osebni arhiv
Donacijo sta v imenu skupine Mi2 predala člana zasedbe Tone Kregar in Jernej Dirnbek.

Soki pa gre kot vedno naprej. Že februarja se bo število obdarjenih šol povzpelo na 40, marca pa načrtuje tudi 20 za 20 bovling z zvezdami, s pomočjo katerega namerava zagotoviti sredstva za dodatnih 10 šol.