Čelno trčenje pri Senožečah

Zdravko umrl v zveriženi pločevini

sr
21. 1. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Slovenske ceste so ponovno vzele življenje. Trenutek neprevidnosti je bil dovolj, da se je zgodila prometna nesreča, v kateri umrl Zdravko Strle.

osebni arhiv
Dvainpetdesetletni Zdravko Strle je bil po poklicu avtomehanik in voznik.

Do nesreče je prišlo, ko je 52-letni Zdravko Strle v desnem ovinku zapeljal prek ločilne črte na nasprotno smerno vozišče.

Cesta se je v krvave barve odela le streljaj od senožeškega križišča. Kot so sporočili s policijske uprave, je počilo le približno 500 metrov stran. Grozljivi trenutki tragedije so se odvili v četrtek ob natanko 21. uri in 15 minut. Do nesreče je prišlo, ko je voznik osebnega vozila, po naših informacijah gre za 52-letnega Zdravka Strleta iz Postojne, v desnem ovinku zapeljal prek ločilne črte na nasprotno smerno vozišče. Na cesti iz smeri Sežane proti Senožečam je ravno v usodnem trenutku pravilno v smeri svoje vožnje pripeljala 41-letna voznica iz Senožeč. Trčenje je bilo neizbežno. Voznica se je v silovitem poku lažje telesno poškodovala, medtem ko sta zvita pločevina in silovit udarec povzročitelju prometne nesreče zadala tako hude telesne poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

PGD Senožeče
Enainštiridesetletna voznica se je v prometni nesreči lažje telesno poškodovala.

Skrušeni sin

Igor Strle, sin umrlega: »Gledal sem v poškodovan avto in videl, da sta bili plastika in ključavnica polomljeni.«

Po tragediji, ki je petčlansko družino Strle zaznamovala za vedno, saj je izgubila svojega člana, smo govorili s sinom umrlega, Igorjem Strletom. Strletovi včeraj še niso točno vedeli, katera poškodba je bila usodna za njihovega očeta, je pa Strle dejal: »Moj oče je bil s fiat stilom in je takoj umrl. Ni bil pripet. Nič ne vemo, kako je bil poškodovan.« Družina si je tudi ogledala razbitine zveriženega avta, ki že same po sebi pričajo o tragičnem koncu. »Gledal sem v poškodovan avto in videl, da sta bili plastika in ključavnica polomljeni,« je dodal skrušeni Igor. Kot nam je še uspelo izvedeti, je bil 52-letnik izkušen in priljubljen avtomehanik in voznik, ki ni zapustil praznine le v srcih domačih, temveč tudi mnogih Postojnčanov.

PGD Senožeče
Do nesreče je prišlo 500 metrov od senožeškega križišča.