Krvavo so obračunali

Prerešetali so ga in odvrgli v vodnjak

S.R.
21. 1. 2017, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V bližini hrvaškega mesta Trogir so neznanci ustrelili 20-letnega mladeniča in ga odvrgli v vodnjak.

STA
Fotografija je simbolična.

Danes popoldne so na območju naselja Vrsine, ki leži nedaleč od mesta Trogir, našli ustreljenega 20-letnega mladeniča, poroča hrvaški časnik 24sata.

Klice na pomoč, ki so prihajali iz vodnjaka, je malo pred drugo uro popoldne slišal naključni mimoidoči, ki je ravnokar sprehajal svojega psa. Naletel je na okrvavljenega mladeniča in nemudoma poklical policijo in reševalce. Mladeniča, ki je utrpel tri strelne rane, so reševalci povlekli iz vodnjaka in ga prepeljali v bolnišnico. Tam so ga že operirali, zdaj pa naj bi bil zunaj življenjske nevarnosti.

Drama se je domnevno začela v mestu Kaštela, od koder prihaja tudi žrtev. Tam naj bi ga zamaskirani moški ugrabili, mu čez glavo poveznili pokrivalo, ga pretepli in strpali v prtljažnik ter zapeljali na hrib nad Vrsinom. Preiskovalci so do šeste ure zvečer preiskovali kraj dogodka, da bi odkrili morebitne sledi, ki so jih za seboj pustili napadalci.

20-letnik je sicer policiji poznan že od prej, domnevno naj bi v navzkriž z zakonom prišel zaradi zlorabe opojnih substanc, incident pa bi znal biti povezan z dolgovi. Policiji je v bolnišnici dejal, da svojih napadalcev ne pozna ter da ga je napadla »skupina zamaskirancev.«