Zimska pravljica

Privoščite si družinski oddih v objemu gora

ud
21. 1. 2017, 19.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sneg je padel in ni lepšega od prijetnega oddiha čez vikend v majhni kočici v gorah. Ogenj v kaminu vas bo prijetno pogrel, razgled pa bo neprecenljiv.

Profimedia
V smučarskih središčih poskrbijo, da vam nikoli ni dolgčas.

Preživite zimsko pravljico v idiličnem okolju. Odidite nekam, kjer bo uživala vsa družina in kjer bodo na svoj račun prišli tudi otroci.

Po napornem dnevu na belih strminah se vsekakor prileže. Prepustite se spretnim rokam maserk, zaplavajte v katerem od bazenov ali se ogrejte v savni.

Zdravilišča

Tudi v gorah obstajajo zdravilišča. Z družino se odpravite na prijeten oddih, ki pa ne bo samo sproščujoč, ampak zaradi gorskega zraka tudi odlično zdravilo za težave z dihali. To naravno okolje deluje blagodejno na ljudi z astmo in drugimi ponavljajočimi boleznimi dihal, kot so angine, pljučnice in bronhitisi.

Smučanje

Da se greste spočit v gore, je razlog seveda tudi smučanje. V Sloveniji in sosednjih državah imamo nekaj odličnih smučišč, ki so namenjena tako otrokom kot odraslim. Seveda pa se pred smuko ne pozabite ogreti in primerno zaščititi, da ne bo prišlo do kakšnih poškodb.

Profimedia
Obkrožena z gorami in zelenimi gozdovi je odlično izhodišče za vse pohodnike in ljubitelje sprehodov tudi v zimskem času.

Sankanje in drsanje

Ali ste vedeli, da v smučarskih središčih pogosto za hrano poskrbijo pravi kuharski mojstri. Na oddihu si le privoščite nekaj za svoj trebušček. 

Če smučanje ni ravno vaša vrlina, obstajajo tudi druge aktivnosti, ki se jih da početi, denimo sankanje in drsanje. Med sankanjem se bosta v vas ponovno prebudili tista otroška sreča in nagajivost. Drsanje pa je tista aktivnost, za katero je potrebno malo več veščin. Vendar ne skrbite. Vse se da naučiti. Na začetku prosite nekoga, ki zna drsati, da vam to pokaže in da vam je dobesedno v oporo.

Plezanje

Tudi plezanje po zaledenelih slapovih je omogočeno marsikje po vsej Sloveniji. Če ste navdušen plezalec namesto umetne stene preizkusite ledeno. V večini primerov, če ne kar v vseh, pa morate plezati skupaj z vodnikom. Seveda morate poskrbeti tudi za vso potrebno opremo in zaščito.

Gurmanstvo

Če imate radi hrano, imajo na slovenskih smučiščih zelo pester izbor, s katerim se boste okrepčali in pripravili na nadaljnjo smuko. Razvajajte se v hotelskih restavracijah.