Masterchef

Darko Klemen se srečuje tudi z veliko »fovšije«

Teja Pelko
21. 1. 2017, 15.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Simpatičnemu Štajercu se je življenje po zmagi v kuharskem šovu MasterChef Slovenija zelo spremenilo.

osebni arhiv
Darko je najbolj srečen v kuhinji.

osebni arhiv
Klemen z zmagovalcem prve sezone šova MasterChef Slovenija, Sašem Miljuševičem.

Darko večino časa hodi po vsej Sloveniji in kuha, kar počne z največjim veseljem. Se pa najdejo tudi takšni, ki mu zavidajo in mu mečejo polena pod noge.

Kuharski mojster nam je povedal, da je šov korenito spremenil njegovo življenje. »Vse je drugače. Ljudje me poznajo, vodim delavnice na dvoru Jezeršek, kuham po vseh živih restavracijah ... Super je. Po drugi strani se najdejo tudi takšni, ki so zavistni, 'zelo fovš', in nagajajo, a zanje resnično nimam časa,« nam je razkril Darko, ki je trenutno zaposlen pri svoji ženi Maji.

Oddaja MasterChef je Klemnu dala še veliko več, kot je pričakoval

»Tudi malo mi ni žal, da sem se prijavil nanjo. Moram pa reči, da še zdaleč ni lahko biti več kot 60 dni pod takšnim pritiskom, a če je želja, gre. Za zmago je sicer pomembna celota, ne samo kuharsko znanje,« poudarja. Svojim naslednikom na dušo polaga, naj poslušajo sodnike, kaj jim govorijo, naj ne razmišljajo o izzivih, ki jih čakajo, in naj ne komplicirajo z jedmi. In katera je bila najpomembnejša lekcija, ki jo je sam odnesel iz oddaje? »Zame in za moje najdražje je bilo vse skupaj ena velika preizkušnja. V sami oddaji sem spoznal fantastične ljudi: Lovra, Igorja, Diega, Luka K., Oriano … in vsak od njih mi je dal neko lekcijo, tudi tisti, ki jih nisem naštel,« nam je dejal Darko in dodal, da dober chef ne pomeni samo, da znaš dobro kuhati, ampak je pri tem pomembna celota. »Dober chef je tisti, za katerim stoji dobra ekipa, ki deluje sinhrono. V tej zelo stresni službi moraš biti tudi dober psiholog – nekateri denimo za boljše delo potrebujejo pohvalo in spodbudo, drugi pa grajo – obojega pa mora biti v pravi meri,« poudarja. S kulinarično ponudbo pri nas je sicer Darko na splošno zadovoljen. »Slovenija je zelo raznolika in ima vrhunske stvari, je pa res, da je ne znamo v celoti izkoristiti,« meni zmagovalec druge sezone kuharskega šova MasterChef Slovenija.

osebni arhiv
Kuharski mojster z ženo in hčerko.

Kuhalnico kuharski mojster vrti tudi doma

Svoje najdražje Darko razvaja z raznoliko hrano, jedilnik pa prilagaja svojim trem damam. Sam namreč glede tega ni izbirčen. »Saj veste, da sem lepo rejen (smeh). Vse imam rad. Mislim, da imam do hrane zelo spoštljiv odnos, zdi pa se mi, da se to spoštovanje iz leta v leto veča,« nam je dejal.

Svojo kuharsko žilico namerava ohranjati dobro prekrvavljeno. Dogovarja se tudi za nekaj velikih stvari in upa, da bo se vse izteklo po načrtih.