Pomanjkanje raznolikosti

Glasbeni zvezdniki napovedali bojkot nagrad grammy

K.M.
31. 1. 2017, 11.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kanye West, Justin Bieber in Drake naj bi po poročanju tujih medijev bojkotirali letošnjo podelitev glasbenih nagrad.

Spletna portala TMZ in Daily Mail poročata o tem, da naj bi letošnjo 59. podelitev glasbenih nagrad grammy namerno izpustili številni glasbeniki, med njimi tudi največji favoriti za osvojitev zlatega gramofona. Za bojkot pa obstajajo različni razlogi. 

Med najstnicami priljubljeni pevec Justin Bieber tradicionalnim nagradam ne daje večje veljave, saj meni, da so nepomembne in da ne predstavljajo dejanskega stanja, predvsem takrat, ko je govora o mladih pevcih. Kljub štirim nominacijam (album leta, pesem leta, najboljši pop vokal in najboljši pop nastop) naj bi Justin cel teden pred prireditvijo preživel drugje.

Profimedia
Justinu Bieberju se zdijo nagrade grammy nepomembne.

Bojkot naj bi napovedal tudi Kanye West, ki je nominiran v osmih kategorijah. Kljub temu, da je glasbenik osvojil že 21 grammyjev, je razlog za letošnji izostanek premajhna raznolikost med nominiranci, oziroma med končnimi nagrajenci v preteklosti. West je namreč glasbeno nagrado izgubil vedno, ko se je za njo potegoval z belim izvajalcem. 

Drake, ki je prav tako nominiran v osmih kategorijah, pa naj bi bil v času prireditve v Evropi, kjer se je 28. januarja pričela njegova glasbena turneja. 

Prireditev, ki bo nagradila najboljše posnetke, glasbo in umetnike preteklega leta, bo potekala 12. februarja v Los Angelesu.