Diploma

Drzna poteza novopečene profesorice Nike Zorjan

Alesh Maatko
1. 2. 2017, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nika Zorjan, ki je ena od najbolj obetavnih mladih vokalistk v Sloveniji, te dni žari od sreče, saj je po štirih letih dobila v roke diplomo, ki ji veliko pomeni. A to še ni vse!

Eurovision.tv
Nika pravi, da smo se v ta svet rodili, ker je življenje lepo in ker lahko delamo to, kar nas najbolj veseli in izpopolnjuje.

Nika Zorjan zdaj že obiskuje podiplomski študij, tako da bo verjetno naslednje leto magistrirala. Vsaj takšna je njena želja.

Mlada pevka se bo namreč čez nekaj dni predstavila na izboru Ema, ki pa bo nekaj posebnega. »Z ekipo smo se nekaj časa odločali, ali naj pojem v angleščini ali slovenščini, na koncu pa smo se odločili za tisto, v čemer sem jaz najbolj doma, s čimer vsak dan živim in v čemer zares najboljše zvenim. Odločila sem se, da si bom upala nekaj več, da bom naredila to drzno potezo in da ne samo, da bom pela v slovenščini, ampak v prekmurščini in to z modernim komadom. Res je, da smo slišali že ogromno različnih izvedb v narečjih, ampak to, kar imamo z ekipo pripravljeno, je čisto drugače – je popolnoma moderna, 'mainstream', pop radijska pesem. In ko sem slišala, kako zveni, sem brez kančka dvoma rekla, da je to to, ker to še v prekmurščini ni bilo nikoli slišano in ker zares močno verjamem v to,« nam je zaupala Nika, ki je že okusila evrovizijski oder.

Poučevala bo doma

Nika Zorjan se bo zdaj osredotočila na poučevanje petja.

Če se vrnemo k Nikini diplomi, ki je diplomirala lani septembra, pa ne moremo mimo njenega osebnega zadovoljstva. Podelitev so imeli namreč komaj zdaj, saj so prenavljali amfiteater, v katerem na njeni fakulteti potekajo podelitve. »No, končno je prišel ta trenutek, ko sem po čudovitih štirih letih dobila v roke diplomo. V bistvu mi je po eni strani malo smešno, še posebej ko so mi podelili diplomo in povedali na glas: 'Nika Zorjan, profesorica razrednega pouka.' Ne morem verjeti, da sem profesorica. (smeh) Ampak dobro, ta štiri leta so res hitro minila, še hitreje kot srednja šola. Pravzaprav sem bila vsa ta leta zelo pridna, lahko se pohvalim, da sem imela konstantno povprečje ocen nad devet, tako da se res da vse, če se hoče.« Seveda ob tem nismo mogli mimo vprašanja, kje in kaj bo poučevala? »Pedagoška fakulteta mi je dala ogromno znanja in izkušenj, jaz pa bom namesto v šoli poučevala doma, in sicer se bom osredotočila na poučevanje petja, pri tem pa mi že zdaj pomaga ena izmed najbolj priznanih učiteljic petja pri nas, Marjetka. Ravno v tem obdobju imam pri njej hospitacije in zelo sem hvaležna, da se lahko učim od najboljše.«