Škandal

Zaradi golih fotografij za 9 mesecev v zapor

K.M.
25. 1. 2017, 15.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Moški, kriv za javno razkritje golih fotografih številnih zvezdnic, je bil tudi uradno obsojen.

Profimedia
Jennifer Lawrence je bila v povezavi s primerom v javnosti najbolj izpostavljena.

Leta 2014 so čez noč v javnost prišle ukradene gole fotografije kar 30 zvezdnic. Danes pa je v javnost prišla informacija, da je bil krivec po več kot dveh letih tudi uradno obsojen. Zaporno kazen, ki bo trajala 9 mesecev, naj bi pričel prestajati konec februarja. 

Sodba je včeraj tako postala tudi pravnomočna, hkrati pa bo moral 29-letni Edward Majerczyk eni od žrtev, ki je na sodišču niso javno imenovali, plačati še več kot 5 tisoč evrov odškodnine.

Majerczyk je do fotografij prišel s pomočjo prevare, saj je uporabnikom Appla poslal pošto, ki je zahtevala zasebne podatke in na ta način dobil tudi gesla zvezdnikov. Le-ta pa je nato uporabil za vdor v njihove naprave in jim tako odtujil zasebne fotografije ter videoposnetke, ki so kasneje prišli čez noč prišli v javnost.

Med njegovimi žrtvami so bile med drugim tudi Jennifer Lawrence, Kate Upton, Demi Lovato, Amber Heard, Kirsten Dunst, Kaley Cuoco, Nina Dobrev, Rihanna in še številne druge svetovno znane zvezdnice. 

''Je moje telo in morala bi biti moja odločitev in dejstvo, da je do tega prišlo, je ogabno. Gre za spolno nasilje in je ogabno. Spremeniti se mora zakon in spremeniti se moramo ljudje,'' je po škandalu leta 2014 za revijo Vanity Fair povedala Lawrencova.