Škandal

Aretirali polbrata Harryjeve izbranke

sn
17. 1. 2017, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Meghan Markle se je komaj vrnila s prvih romantičnih počitnic s princem, že jo je prizemljila kruta realnost.

Profimedia
Meghan s Thomasom ni imela stikov niti, preden sta s princem Harryjem postala par.

50-letni Thomas Markle, njen polbrat, je bil namreč pred dnevi v Grants Passu v Oregonu aretiran, ker je pijan svojemu dekletu Darlene Blount grozil s pištolo. Na srečo se ji je, ker je bil tako močno vinjen, uspelo izmuzniti njegovim šapam in pobegniti v kopalnico, kamor se je zaklenila in nato poklicala policijo.

Obtožnica Thomasa ne bremeni le grožnje drugi osebi, temveč tudi nezakonitega posedovanja strelnega orožja, a je do sojenja lahko na prostosti, ker je njegova bivša žena Tracy plačala kavcijo.

Profimedia
Kot kaže, bo Meghanina pot na dvor še precej posuta s trnjem.

Številna opravičila

Prav Tracy ter njena sinova Thomas mlajši in Tysler so se javno opravičili Meghan, če ima zaradi njih in njihovega očeta ter bivšega moža kakršnekoli nevšečnosti. Zagotovili so ji, da bodo poskrbeli, da bo šel na zdravljenje, in izrazili prepričanje, da ji starejši polbrat srčno želi vse dobro. Slednjemu gre tudi verjeti, saj je pred časom Thomas v šali javno izrazil pretnjo Harryju, češ da bo imel opravka z njim, če z njegovo sestro ne bo lepo ravnal.

Še ena izjava

Zanimivo, da se je oglasil tudi Thomasov 35-letni polbrat Bobby Lucero, ki sicer živi v New Mexicu. V zagovor starejšemu bratu je povedal, da je šel skozi zelo težko življenjsko obdobje in da se neopravičljivega dejanja zagotovo kesa že zdaj. Namignil je tudi, da upa, da bratovo nepremišljeno dejanje ne bo povzročilo kakšnih nevšečnosti, s čimer je verjetno mislil na zvezo princa in Meghan, čeprav z njo ni v sorodstvu.

Meghanini strahovi

Meghan in polbrat Thomas imata istega očeta, zdaj že 72-letnega Thomasa Markla. 

Prijatelji Meghan Markle so nad bratovim dejanjem zgroženi, saj lepa prinčeva izbranka zaradi povprečnega meščanskega stanu in dejstva, da je ločenka, že doslej menda ni bila preveč samozavestna. »Imajo me za ločenko s problematično družino v ozadju,« je menda Meghan potožila svojim najbližjim.

Še posebej se menda boji odziva kraljice Elizabete, za katero je znano, da je bila bolj kot ameriški ločenki naklonjena bivšima dvema izbrankama princa Harryja, Cressidi Bonas in Chelsy Davy, čeprav tudi onidve nista plemkinji.