Grdo so se opekle

FOTO: Zvezdnice, ki so se nevede poročile z geji

Teja Pelko
17. 1. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V svetu slavnih se je pri izbiri življenjskih partnerjev opeklo precej zvezdnikov. Po navadi so sicer zveze razpadle zaradi nasprotnega spola zakonca, obstaja pa tudi nekaj primerov, ko se je to zgodilo zaradi istega.

Reuters
Fran Drescher in Peter Marc Jacobson na premieri filma The Beautician and the Beast leta 1997.

Igralki Judy Garland se je »gejdar« pokvaril celo dvakrat, Fran Drescher pa je iz svoje zgodbe naredila humoristično serijo Happy Divorced (Srečno ločena).

Carrie Fisher

Reuters
Carrie Fisher

Pred kratkim preminula igralka Carrie Fisher se je po kratkotrajnem zakonu z glasbenikom Paulom Simonom poročila s hollywoodskim agentom Bryanom Lourdom. Po komaj treh letih zakona se je Bryan odločil, da Carrie zapusti zaradi moškega. Zvezdnica je dejala, da se je zaradi tega incidenta počutila neprijetno, osramočeno in popolnoma izdano. Prepričana je bila celo, da ga je ona »naredila« geja. Kljub temu je zaradi njune hčerke Billie z njim ohranila zdrav odnos, občasno pa so vsi trije skupaj tudi počitnikovali.

Liza Minnelli

Profimedia
Liza Minnelli

Pevka, igralka in plesalka se je leta 1967 poročila z istospolno usmerjenim glasbenikom Petrom Allenom. Ločila sta se leta 1974. Allen naj bi ves čas vedel, da ga privlačijo moški, ni pa vedel, kako bi to povedal svoji družini in prijateljem. Umrl je leta 1992 po dolgi bitki z aidsom. V tem času je bil v 15-letni zvezi z moškim, ki ga je spoznal po ločitvi od Lize.

Judy Garland

Reuters
Judy Garland

Istospolno usmerjeni zvezdniki so bili tudi Cary Grant, Rock Hudson, Ethel Merman, Jacqueline Susann, Joan Crawford in Judy Holliday.

Tudi Lizina mati se je zaljubljala v napačne moške. Njen drugi mož je bil režiser Vincente Minnelli. Poročena sta bila med letoma 1945 in 1951, v zakonu pa se jima je rodila hčerka Liza. Zveza je v glavnem propadla zato, ker je bil Minnelli gej, ki je poskušal živeti kot heteroseksualen moški. Kot gej naj bi živel v New Yorku, kot heteroseksualen moški pa v Kaliforniji. Minnelli je z ženskami ohranjal odnose vse do svoje smrti leta 1986. Leta 1965 se je igralka poročila s promotorjem Markom Herronom. Tudi zanj se je izkazalo, da je gej. Ločila sta se pol leta pozneje po tem, ko jo je pretepel.

Vanessa Redgrave

Reuters
Vanessa Redgrave

Igralka Vanessa Redgrave je morala biti šokirana, ko je izvedela, da je njen znan in zelo spoštovan mož ter oče njenih dveh hčera gej. Režiser Tony Richardson je svojo biseksualnost razkril leta 1985, potem ko so mu diagnosticirali virus HIV. Par je bil poročen med letoma 1962 in 1967. Čeprav so mnogi njegovi prijatelji domnevali, da je gej, tega nikoli ni potrdil, zvezdnici pa naj bi povsem spodnesel tla pod nogami. Tudi Vanessin oče je bil gej. Njeno mati naj bi ves čas varal, svojega ljubimca pa naj bi celo vselil v družinski dom.

Angela Lansbury

Reuters
Angela Lansbury

Reuters
Lou Diamond Phillips
Igralec je bil zelo presenečen, ko je njegova žena Julie Cypher naznanila, da ga zapušča zaradi ženske, rockerice Melisse Etheridge, s katero sta se spoznali na snemanju videospota.

Igralka je bila med letoma 1945 in 1946 poročena z igralcem Richardom Cromwellom. Bil je 15 let starejši od nje. Po slabem letu dni zakona je zvezdnica prišla domov in našla pismo, v katerem je pisalo le: »Oprosti, tega ne morem več nadaljevati.« Njen publicist ji je pozneje moral razložiti, da je Cromwell gej. Kljub ločitvi sta ostala v prijateljskih odnosih vse do njegove smrti leta 1960. Lansburyjeva se je leta 1949 poročila z menedžerjem Petrom Shawom, ta zakon pa je zdržal 54 let, vse do njegove smrti leta 2003.

Fran Drescher

Fran Drescher je bila med letoma 1978 in 1999 poročena s scenaristom, režiserjem in producentom Petrom Marcom Jacobsonom, s katerim sta bila skupaj vse od 15. leta starosti. Razšla sta se sicer že tri leta prej, ker je ona potrebovala nov zagon v življenju. Po koncu zakona je Jacobsen oznanil, da je homoseksualec. Fran je iz celotne zgodbe naredila humoristično serijo Happy Divorced (Srečno ločena). Z nekdanjim možem sta še vedno v izvrstnih odnosih, oba pa sta velika podpornika skupnosti LGBT.