KMETIJA: NOV ZAČETEK

Miha Kavčič: Rad prekoračim meje "normalnega"

K.A./D.B.
10. 11. 2016, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Miha Kavčič, eden od sodelujočih v prvi sezoni resničnostnega šova Kmetija: Nov začetek, se vrača. A tokrat v nekoliko drugačni vlogi. Na Planet TV je dobil svojo oddajo Pr' Mihatu, v njej pa bodo klepetali o šovu, ki se odvija na Zaplani. In kako se Miha pripravlja na novo vlogo?

Planet Tv
Miho Kavčiča bomo lahko gledali od ponedeljka, 14. novembra, na Planet TV.

1. Spet boste sodelovali v resničnostnem šovu Kmetija: Nov začetek. Koliko pa ste kmet po duši?
Mislim, da je vsak Slovenec malo kmeta po duši. Veselice, goveja žup'ca, žganje, narodno zabavna glasba, vse to so stalnice v našem okolju in nič nenavadnega ni, da so mi te stvari blizu. Verjetno se nikoli ne bom odločil za kmetovanje, da bi si s tem služil denar, a priznam, da me ideologija kmetije sprošča. Prisotnost živali, domače, zdrave hrane in veliko fizične aktivnosti name delujejo pozitivno.

2. Kakšni so bili vaši motivi za sodelovanje v takratnem in tokratnem šovu?
V prvo sezono šova sem se prijavil zaradi predstavitve širši javnosti, izkušenj s kamerami in zabave. Tokrat pa sem bil k sodelovanju povabljen in ker gre za drugačen format oddaje, predvsem večjo odgovornost, sem ponudbo seveda sprejel. Mislim, da mi bodo televizijske izkušnje še kako prav prišle.

3. Kako ste se pripravljali na voditeljsko vlogo? Ali so vam pri tem pomagale izkušnje iz resničnostnega šova Kmetija?
Na voditeljsko vlogo se pripravljam skupaj z kreativno ekipo Planet TV, veliko pa mi pomagajo izkušnje pred kamero tekom zadnjih let. Računam na svojo spontanost in upam, da bom našel svoj stil vodenja in z njim zabaval gledalce.

4. Ali so vam izkušnje, ki ste si jih nabrali pri sodelovanju z zasedbo Sestre kaj pomagale pri vašem delu v medijskem svetu in kako?
Vsekakor so Sestre pripomogle k večji samozavesti in bolj "pokončni drži". Zdi se mi, da kakršno koli javno nastopanje pomaga k oblikovanju karakterja, ki ga predstavljaš publiki. Predvsem pa so mi prav prišli vsi spodbudni nasveti, ki sem jih kot Sestra dobil.

Planet TV

5. Kako bi opisali življenje pred in po Kmetiji?
Neke bistvene razlike ni, saj težko rečem, da se je moje življenje drastično spremenilo. Pozna me veliko več ljudi kot prej in odprla so se mi določena vrata, a se kot oseba nisem spreminjal. Lahko pa rečem, da sem postal še bolj resen in odgovoren, ampak zato krivim leta in ne šov Kmetija: Nov začetek.

6. Kako se soočate z medijsko prepoznavnostjo?
Z njo nimam težav in mi nekako celo ustreza. Ni mi sicer do tega, da bi jo izkoriščal kot zdravilo za ego. Rad bi ustvarjal to kar me osrečuje in medijska prepoznavnost je en segment moje sreče. Je pa biti prepoznaven velika odgovornost, kljub temu, da vse skupaj deluje kot zabava.

7. Nekateri ljudje vas opisujejo kot ekstravagantno osebnost. Kako bi jim odgovorili?
Že od malih nog se rad ekstravagantno oblačim in mislim, da se to ne bo spremenilo, ker je to del mene. Rad prekoračim meje "normalnega" in sprejemljivega ter verjetno zaradi tega tu pa tam koga šokiram. To ni moj osnovni namen, ker modo in modno izražanje jemljem bolj kot umetnost. Rad imam modo, ki ni komercialne narave in oblačila, ki niso nekaj vsakdanjega.

Prva oddaja bo na sporedu v ponedeljek, 14. novembra, ob 19.30.