Martinovo

Tanja Žagar: "Poskočnost ne pojenja in želim, da tako tudi ostane"

Alesh Maatko
10. 11. 2016, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ena in edina Tanja Žagar bo v petek s svojo produkcijsko ekipo spet zatresla oder Hale Tivoli v Ljubljani. Tega srečanja se, kot pravi, znova zelo veseli.

M24
Tanja v prostem času rada bere knjige in piše dnevnik.

Pred dnevi ste se vrnili s križarjenja. Ste na veliki ladji, kot je v vaši navadi, »kakšno ušpičili«?

Kot je v moji navadi (smeh) ... zdaj pa me res že dobro poznate! Torej, tudi če bi bila na mali ladji, bi kakšno ušpičila, na tej veliki pa sem jih še več (smeh). Vse priznam, a vam prav vsega ne izdam!

m24
Za svoje delo je Tanja Žagar prejela že dva viktorja popularnosti.

Ste sploh kdaj peli na križarki, kjer ste se zagotovo več zibali sem ter tja kot na koncertnih odrih?

To je bilo zame prvič, a bi to zibanje z največjim veseljem še kdaj ponovila. Z mojo skupino Avantura smo poskrbeli za en koncertni in en žurerski večer, zelo pa sem uživala tudi v vseh drugih predstavah, ki so se odvijale na ladji, saj se ne zgodi, da bi človek en teden prav vsak večer gledal nov glasbeno-plesni šov. Upam, da to križarsko avanturo kdaj ponovimo.

Mimogrede, ko sva pri zibanju, v petek ga v Hali Tivoli menda ne bo, saj bo parter eno veliko plesišče?

Res je! To pomeni, da se bodo tokrat vsi, ki bodo v parterju, lahko zibali stoje. Oziroma bodo lahko več v zraku kot na tleh. Na vse preostale, ki jim je ljubši sedeči položaj, pa čakajo tribune. Skratka, samo še ležišč nimamo (smeh)! Nekaj pa mora ostati za prihodnje leto ...

Kako sicer potekajo še zadnje priprave na koncert, ki sicer lanskemu, ki je požel ogromno simpatij, ne bo ravno podoben …

Glasbene vaje z mojo skupino Avantura v Prekmurju, plesni treningi s plesno skupino Jay Dance Studio, Mystique show group in Gregorjem Cesarjem, pomerjanje oblačil, še zadnji sestanki, intervjuji ... Zame pa se petkov koncert ne bo zgodil prvič, saj se je v moji glavi že kar nekajkrat odvrtel celoten program. Če me torej do petka vidite kje v avtu, kako migam z rokami in telesom, to pač pomeni, da sem na koncertu v Hali Tivoli. Če pa se zraven še na široko smejim, pomeni, da je publika zelo zadovoljna in sem dobila močan aplavz, hahaha!

Letošnji koncert zaznamuje 20. obletnico glasbene kariere Tanje Žagar. Je Tanja še vedno tako poskočna kot pred 20 leti?

Za zdaj poskočnost ne pojenja in želim, da tako tudi ostane, saj se z njo odlično počutim. Moja poskočnost dobro sledi tudi vsem plesalcem, ki bodo zaplesali z menoj v Hali Tivoli, saj bom naredila veliko število plesnih korakov, za katere je potrebno ogromno kondicije.

Ob takšnem lepem jubileju vas zagotovo spremlja kakšna skladba, ki ne sme manjkati na koncertih?

Tiho tiho čas beži je že ena od teh. In čeprav jo pojem že skoraj deset let, se mi ob njej še vedno naježi koža.

Marko Vavpotič / M24.si
Lani je na svojem odmevnem koncertu presenetila z zasedbo Foxy Teens.

Kaj pa ko nastopov ni, kaj takrat počne Tanja? Leži na kavču in gleda televizijo?

Res je, da zelo rada gledam filme, a raje kot da sedem pred televizor, se odpravim v kino. Lahko bi rekla, da je to moj hobi. In tako je že od nekdaj. Včasih sem v kino sicer hodila iz drugih razlogov in sem doma bolj malo vedela povedati o vsebini filma, se je pa takrat močno razvijala moja fantazija (smeh). Zdaj pa filme zbrano gledam in jih nato s svojimi sogledalci z veseljem analiziram.

Vas morda oboževalci in oboževalke kdaj po koncertu vprašajo, kako ohranjate takšno telesno in duhovno pripravljenost ter ne nazadnje mladost?

To je najbolj pogosto vprašanje. Odgovor pa je – tako, da rada živim in se vsakega novega dne veselim!