Zabava

Sally Field se pri 70 spopada s fizičnimi spremembami na telesu

A.K./STA
6. 11. 2016, 09.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ob 70-letnici se veseli novega desetletja.

Na današnji dan bo 70. rojstni dan praznovala ameriška igralka Sally Field. Svojo kariero je zapečatila z dvema oskarjema. Prvega je prejela leta 1980 za glavno vlogo Norme Rae v istoimenskem filmu, drugega pa leta 1985 za glavno vlogo v filmu Mesto v srcu. Igralka je že pred časom izjavila, da razmišlja o novi življenjski prelomnici.

Sally Field je nazadnje nastopila v filmu Zdravo, ime mi je Doris. V njem je igrala žensko v 60. letih, ki začne po seminarju samopomoči zapeljevati mlajšega sodelavca. The Huffington Post je poročal, da se je ob snemanju filma zavedla bližnjega okroglega jubileja, ob katerem je igralka razmišljala, kaj bo počela prihodnjih deset let.

"Sedemdeset je veliko, in to je ok," je povedala Sally Field. Priznala je, da ne mara svojega vratu, pa še česa na sebi, a je kljub vsemu vse dobro. Kljub fizičnim spremembam verjame, da z leti ljudje postanemo modrejši. "Z leti sem postala močnejša, ta leta so moja, zaslužila sem si jih," je dodala.

Sally Margaret Field se je na današnji dan leta 1946 rodila v kalifornijskem mestu Pasadena. Na igralsko pot se je podala leta 1965, ko je nastopila v televizijski seriji Lawrence in Gidget, ki pa je bila ukinjena po eni sezoni. Leta 1967 je posnela svoj prvi televizijski celovečerec The Way West, v katerem je nastopila ob Kirku Douglasu.

Televizija je nasploh igrala pomembno vlogo v njeni karieri. Vse do leta 1977, ko ji je uspel preboj na velika platna s filmom Smokey in Bandit, v katerem je nastopila ob Burtu Reynoldsu. Le nekaj let kasneje si je z vlogo v filmu Norme Rae prislužila oskarja, drugega pa ji je prinesla vloga v filmu Mesto v srcu.

Njena kariera se je začela strmo vzpenjati. Med njenimi prepoznavnejšimi filmi so Jeklene magnolije (1989), Forrest Gump (1994) ter Bratje in sestre (2006). Marsikomu se je prikupila tudi z vlogo v komedijah Očka v krilu (1993) ali Blondinka s Harvarda 2 (2003).

Igralka je bila dvakrat poročena. Med letoma 1968 in 1975 je bila poročena s Stevenom Craigom, od leta 1984 do leta 1993 pa z Alanom Greismanom. Je mati treh otrok.