Toplo slovo

Ocena turneje: več kot odlično

sn
4. 10. 2016, 22.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Za vse oboževalce dogajanj po svetovnih dvorih se je s koncem osemdnevne turneje princa Williama z družino po Kanadi končal dogodek leta. Vtisi in fotografije se bodo v prihodnjih dneh seveda še vrstili, splošna ocena potovanja pa je: več kot odlično.

profimedia
Od visokih britanskih gostov se je prišla poslovit velika množica ljudi.

Kanadčani so nad vojvodo in vojvodinjo Cambriško, Williamom in Kate, ter princem Georgeem in princeso Charlotte očitno navdušeni, naklonjenost pa je obojestranska, kar je bilo razvidno že ves čas turneje, pa tudi ob slovesu britanske kraljeve družine na letališču Victoria.

Profimedia
Princ George je bil ob odhodu iz Kanade zelo dobre volje.

Čustvene besede

Od visokih britanskih gostov se je prišla poslovit velika množica ljudi, ki je ob slovesu vzklikala tudi v upanju, da se vsi štirje čim prej vrnejo.

»S Kate se iz srca zahvaljujeva vsemu kanadskemu ljudstvu za toplo dobrodošlico in gostoljubnost, ki ste jo nama in najinima otrokoma nudili v preteklem tednu. V Britanski Kolumbiji in Jukonu sva preživela čudovite trenutke. Nikoli ne bova pozabila prelepih krajev, ki sva jih videla, in nešteto prijaznih ljudi, ki so prišli, da so naju pričakali v živo. Prav tako sva zelo srečna, da sva svoja otroka, Georgea in Charlotte, spoznala s Kanado. Ta država bo odigrala veliko vlogo v njunih življenjih, zato je toliko lepše, da smo že stkali lepe vtise in srečne spomine v času našega obiska. V kratkem pa se spet snidemo,« je v sporočilo za javnost zapisal princ William.

Njegova napoved za skorajšnjo vrnitev je zelo verjetna, saj že prihodnje leto v Kanadi načrtujejo več svečanosti, povezanih s pomembnimi obletnicami te države, na katerih bosta William in Kate seveda med najbolj zaželenimi visokimi gosti.

profimedia
V slovo je vneto mahala tudi mala Charlotte.