Gušti

Z glasbo osvaja filmski svet

b.p.
1. 10. 2016, 11.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Po pomladni uspešnici Navaden občan se Gušti v svojem novem singlu Svet spogleduje s filmsko glasbo. Svet je namreč naslovna skladba iz celovečernega filma Nika.

Mediaspeed
Tokrat je svojo glasbo posodil novemu slovenskemu celovečernemu filmu.

Slovenski glasbenik Miha Guštin - Gušti se po uspešnih poskusih skladanja za televizijske nanizanke (Naša mala klinika, Nova dvajseta) s svojo glasbo tokrat podaja v filmski svet. S kitaristom in producentom Petrom Deklevo sta ustvarila glasbeno kuliso za slovenski film Nika, ki prihaja v kinematografe oktobra. Poleg filmskih tem bomo v filmu slišali tudi nekatere Guštijeve skladbe, kot so D dan, Moje sanje, Me nosi in Slatki greh.

Za nov slovenski film je ustvaril udarno pesem Svet, ki jo zaznamujejo Guštijeva melodika, kitarski rifi Petra Dekleve, spremljevalni vokali Nermina Puškarja ter prepoznavni vokal Boruta Marolta, pevca skupine Niet. 

Naslovna pesem filma

Pri ustvarjanju glasbe za film pa je nastala tudi udarna skladba Svet, ki jo zaznamujejo Guštijeva melodika, kitarski rifi Petra Dekleve, spremljevalni vokali Nermina Puškarja ter prepoznavni vokal Boruta Marolta, pevca skupine Niet. Kot pravi Gušti, je bila izbira Boruta logična poteza, saj predstavlja simbol nekakšnega upornika. Prav taka je tudi glavna junakinja filma, 17-letna voznica gokarta Nika (Ylenia Mahnič), ki kljub nesreči svojega očeta (Sebastijan Cavazza), vztraja pri svojih sanjah, dirkanju.

Nova pesem, nov videospot

Guštijev Svet mogočno vstopa v svet tudi v obliki videospota, ki ga krasijo atraktivni prizori iz filma. Režija Slobodana Maksimovića, kamera Predraga Dubravčića in dinamična montaža Jana Senčurja predstavijo delček podobe filma, vendar ne razkrijejo filmske zgodbe. Zaključimo lahko z legendarno izjavo Nikinega očeta, Sebastijana Cavazze, ki odpre videospot z besedami: »Nika! Ne pozab. Punce ste boljše kot fantje!«