Napadalec molči

Kričal Alah Akbar in z avtom drvel proti pešcem

G.G.
1. 10. 2016, 11.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na sojenju 27-letnemu Alenu Rizvanoviću, ki je junija lani z avtom pokosil pešce v središču Gradca, so potekale sklepne besede, ko je na Dunaju 21-letni Ibrahim C. kričal "Alah Akbar" (Bog je velik) in z avtom drvel proti pešcem.

Ulica Quellenstrasse v dunajskem predelu Favoriten je bila v četrtek dopoldne živahna. Okoli 11. ure je po cesti pridrvel voznik z modrim peugeotom. Skozi odprto okno je kričal "Allahu Akbar" in pritiskal na plin.

Avto je usmeril proti pločniku, "ciljal"je pešce, a kot pravijo priče danes za Kronenzeitung, se je po čudežu zadeva razpletla brez žrtev. En moški je zadnji hip odskočil, peugeot pa je obtičal ob stavbi. Ibrahima, rojenega Dunajčana turških korenin, so policisti hitro prijeli in pridržali.

Doslej drži jezik za zobmi, zoper njega pa so podali kazensko ovadbo zaradi ogrožanja varnosti in načrtovanja terorističnega napada. Policisti so prepričani, da je Ibrahim nameraval povoziti čim več ljudi, potrdili pa so, da v času "napada" ni bil pod vplivom alkohola ali drog.

Prebivalci Dunaja so šokirani. Incident jih je spomnil na divjanje zdaj že obsojenega Alena Rizvanovića v Gradcu. Kljub temu pa pravijo, da ne sme prevladati občutek strahu in da morajo nadaljevati z vsakdanjim življenjem.