Kantavtorica

S plesom in kitaro preganja stres

Alesh Maatko
10. 9. 2016, 09.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Nataša je mlada kantavtorica iz Ljubljane, ki zadnje dni v živahni pesmi Nekje vmes s plesom in igranjem na kitaro preganja stres.

Matic Carl
Kantavtorica Nataša ni le pevka, ampak tudi sama piše glasbo in besedila.

Pred nekaj meseci je izšel njen prvi album z naslovom Nekje vmes s štirinajstimi avtorskimi pesmimi, s katerega predstavlja njen peti singel z istoimenskim naslovom. Nataša je napisala glasbo in besedilo ter zaigrala na kitaro, avtor aranžmaja pa je Vlado Lešnjak. Za pesem so na ljubljanski Špici posneli videospot, v katerem so zaplesali plesalci društva Vintage Swing. 

Urška Pečnik
Izdala je svoj prvi album, vendar se z glasbo ukvarja že dlje časa.

Profesionalna pot

Prvi album Nekje vmes je tudi začetek Natašine profesionalne glasbene poti, vendar se z glasbo ukvarja že dlje časa. »Začela sem s harmoniko in zdaj nadaljujem s kitaro, petje me je vedno spremljalo. Nekaj let nazaj sem začela pisati pesmi in se po nastopu na Kantfestu 2014 odločila, da jih tudi posnamem,« nam je zaupala Nataša in ob tem dodala nekaj besed o sebi, predvsem z namenom, da jo spozna širši krog ljubiteljev sproščujoče glasbe: »Sem Nataša. Preprosta punca. Iz Ljubljane. Zaposlena redno, kantavtorica izredno. Začela s harmoniko, nadaljevala s kitaro. Vedno z glasom in zgodbo. In Nekje vmes je moj prvi CD in trenutno razpoloženje.«