Zrušil se je

Nikoli ni bil bolan, umrl pa na delovnem mestu

mv
4. 7. 2016, 07.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Legendarni hrvaški voditelj, urednik in novinar Siniša Svilan se je, star komaj 56 let, zgrudil na delovnem mestu in umrl. Zanj je bil usoden srčni napad, njegovi kolegi pa ne morejo verjeti, da so izgubili človeka, ki je bil vsem vzor.

ARHIV
Legendarni urednik se je zrušil na delovnem mestu, zanj je bil usoden srčni napad.

Po poročanju hrvaških medijev se je Siniša Svilan na lepem zgrudil na delovnem mestu, kjer so mu takoj priskočili na pomoč, a je po 20-minutnem oživljanju izgubil boj za življenje. Svilan je zadnjih nekaj let delal v Beogradu kot zunanji programski svetovalec, njegovi sodelavci pa so v šoku.

RTL
Voditeljica Nikolina Ristović je prepričana, da sta bila za Sinišo usodna stres in pretirana skrb za druge.

»Živel je za televizijo, bila je njegovo življenje. Potrebe drugih je vedno postavljal pred svoje in zelo ga je bolela tudi vsaka nepravičnost. Vseeno nikoli ni bil bolan, nikoli se ni nad ničimer pritoževal in prepričana sem, da je bil zanj na koncu usoden stres,« je povedala voditeljica Nikolina Ristović, s katero je Svilan delal v srbski prestolnici.

»Bil mi je kot oče, tako televizijski kot pravi. Šok je v tem trenutku beseda, ki ne opiše mojih občutkov. Siniša, vedno boš v mojem srcu,« je na družbenem omrežju zapisal urednik zabave Daniel Delale in dodal, da se je od Svilana naučil vsega, kar ve o televiziji.

Slovenci ga poznamo po Latinici

Siniša Svilan nikoli ni bil bolan, zato je bila njegova smrt na delovnem mestu za vse velik šok.

Svilan se je sicer rodil 29. maja 1960 v Trogirju, po končani srednji tehniški šoli se je vpisal na strojno fakulteto, a nad študijem kmalu obupal in se v Splitu zaposlil kot mehanik. Leta 1985 se je vpisal na zagrebško fakulteto političnih znanosti in začel delati na Radiu 101. Sodeloval je pri vrsti poznanih oddaj, iz katerih se ga najbrž spomnijo tudi mnogi Slovenci: Latinica, Dobro jutro, Hrvatska, Glamour cafe ...

Leta 2004 je postal programski direktor Nove TV, sodeloval pa je tudi z Jutarnjim listom, poročajo hrvaški kolegi. Leta 2012 se je preselil v Beograd, kjer je bil regionalni programski koordinator TV Pink, nato pa programski svetovalec direktorja televizije B92.

Še vedno ne morejo verjeti

Voditelja so v soboto pokopali v krogu družine in prijateljev, vidno šokirani in objokani pa še vedno ne morejo verjeti, da so izgubili človeka, ki je pisal zgodovino televizijskega ustvarjanja zadnjih 25 let.