DRUGI SIN ZA ORIANO

Oriana rodila Edvarda

Mojca Vakselj
3. 7. 2016, 21.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Voditeljica Oriana Girotto je v nedeljo rodila drugega sina, ki sta ga s partnerjem Maticem Ajdičem poimenovala Edvard. Ponosna mamica je z novorojenčkom že doma in priznava, da že dolgo ni bila tako srečna.

Mare Vavpotič - KMA
Oriana po rojstvu drugega sina uživa v neizmerni sreči.

»'Tamali' je zelo priden in zelo dojemljiv. Takoj smo ga navadili na posteljico, v kateri spi, in nič ne pretiravam, če rečem, da smo vsi povsem zaljubljeni vanj,« nam je razložila Oriana, ki je po dveh dneh v bolnišnici z zdravim dojenčkom odšla domov.

Oriana pravi, da je Edvard izjemno priden otrok, ki malo joka, najbolj pa se umiri ob glasbi.

Njen partner Matic je bil z njo ves čas poroda in jo podpiral in bodril. »Masiral me je in mi pomagal. Neverjeten je bil,« priznava voditeljica, ki ima iz zakona z igralcem Borisom Cavazzo že sina Aleksandra. »Aleks je bil presrečen, ko je njegov bratec končno prišel na svet. Ves čas nosečnosti ga je skrbelo, ali bo z njim vse v redu! Prva dva dneva naju je redno obiskoval v bolnišnici, trenutno pa je na morju, a me je prosil, če mu lahko vsak dan pošiljam fotografije malega bratca,« je povedala ponosna mama.

Ljubiteljica klasičnih imen

Oriana o razliki med prvim in drugim otrokom:« Z Edvardom se počutim veliko bolj gotova in prepričana vase in mislim, da on to zaznava, saj je zelo miren.«

Drugega sina sta z Maticem poimenovala Edvard, kar je, kot pravi sama, presenetilo veliko ljudi. »V navalu čudnih modernih imen se mi zdi, da so ljudje najbolj začudeni, če otroku dodeliš klasično ime. Sama sem ljubiteljica kraljevskih imen, zato že imam Aleksandra, pomembno pa mi je bilo tudi, da bo ime internacionalno, saj večina moje družine prihaja iz Italije. Oba sva se strinjala, da je Edvard idealna izbira, Matic pa je bil vesel, saj sva s tem počastila tudi njegovega najljubšega kitarista Edwarda Van Halena.«

Čaka jih pestro poletje

Trenutno se z Edvardom doma veliko crkljata in spoznavata. »Naše poletje bo kar pestro. Pričakujemo veliko obiskov prijateljev in družine, veliko smo zunaj, Matic ima ogromno nastopov, koncertov in festivalov, tako da dopusta na morju ne načrtujemo. Če se nam bo vmes zahotelo morskega zraka, si ga bomo pa seveda privoščili,« nam je svoje načrte zaupala Oriana, ki ne skriva, da že dolgo ni bila tako zelo srečna.

»Razlika med prvim in drugim otrokom je, da se z Edvardom počutim veliko bolj gotova in prepričana vase, in mislim, da on to zaznava, saj je zelo miren. Za zdaj je res zelo nezahteven otrok in zelo malo joka. Čutim samo blazno srečo in to je neizmerno lepo,« pravi voditeljica, ki o tretjem otroku ne razmišlja, saj pravi, da so trenutno vsi osredotočeni na malega Edvarda. Glede na to, da je Edvard prvi otrok Orianinega Matica, je izkušnja zanj še toliko bolj intenzivna.

»Pušča se presenečati in lahko rečem, da se z Edvardom občudujeta. Matic je zaljubljen vanj,« je povedala Oriana. Glede njune želje, da deček zraste v glasbenika, pa je dodala: »Ima zelo močen glas, tako da bi lahko bil pevec! Sicer pa se zelo odziva na glasbo, saj se ob njej vedno pomiri, na široko odpre oči in uživa.«