Vzrok smrti?

Princeu naj bi diagnosticirali aids, zdraviti pa se ni hotel

R.T.
28. 4. 2016, 12.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Novica o Princeovi smrt še vedno odmeva – skrivnostne okoliščine so naredile svoje. Vzrok smrti ostaja neznaka, vendar pa anonimni viri zatrjujejo, da se je glasbenik okužil z aidsom.

arhiv uredništva
Kot predana Jehova priča naj bi odklanjal zdravljenje, saj naj bi bil prepričan, da ga bo rešil Bog.

Princeu naj bi okužbo z aidsom diagnosticirali le šest mesecev pred njegovo smrtjo prejšnji teden. Tuji mediji poročajo, da naj bi Prince ob smrti tehtal le dobrih 36 kilogramov in da naj bi se že nekaj časa pripravljal na smrt.

V klavrnem stanju

Glasbeniku naj bi primanjkovalo železa, bil naj bi šibek in brez orientacije. Jedel naj bi le redko; kadar pa je jedel, naj bi hrano izbruhal. Njegova koža naj bi bila rumenkasta, visela naj bi mu z vratu; konice njegovih prstov naj bi bile rumeno-rjave barve, poročajo tuji mediji. Anonimni viri naj bi nadalje razkrili, da naj bi preiskovalci na glasbenikovem truplu, ki so ga našli na njegovem posestvu Paisley Park v Minneapolisu, odkrili tablete zoper bolečinam.

Rezultati obdukcije naj bi bili znani v nekaj tednih.

Odklanjal naj bi zdravljenje

Princeu naj bi HIV diagnosticirali v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, v aids pa naj bi se razvil proti koncu lanskega leta. Po besedah Princeovega ožjega kroga naj bi glasbenik umrl zaradi gripe – ta bi se v primeru oslabljenega imunskega sistema, kot je običajno pri okužbi z aidsom, kaj lahko izkazala za usodno. Kot predana Jehova priča naj bi odklanjal zdravljenje, saj naj bi bil prepričan, da ga bo rešil Bog.