Ni bil tako bogat

Princea pestile denarne težave

R.T.
26. 4. 2016, 11.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Resda je začasa življenja prodal več kot sto milijonov albumov ter redno igral v razprodanih koncertnih prizoriščih, a viri trdijo, da se je Prince boril s »kroničnimi denarnimi težavami«.

Arhiv Svet24
Prince naj bi namreč porabil veliko več, kot pa je zaslužil.

Prince pač svoje umetnost ni hotel »prodati« – njegovih skladb tako ni bilo mogoče slišati v donosnih oglasnih sporočilih ali filmih, poroča TMZ. Veliko so ga stala tudi protibolečinska zdravila – za pol leta zalog kožnih obližev, ki vsebujejo fentanil, in tablet Dilaudid je plačeval tudi do 40.000 dolarjev.

Običajno se je koncert, za katerega se je odločil v zadnjem trenutku, izkazal za finančno polomijo.

Čeprav so se po njegovi smrti v četrtek pojavile informacije, da naj bi bil Prince vreden približno 300 milijonov dolarjev, naj bi ta ocena bila pretirana. Prince naj bi namreč porabil veliko več, kot pa je zaslužil.

Služil je z nastopi

Prince je večino svojega denarja zaslužil z nastopi, a kaj ko se je za koncerte pogosto odločil tik pred zdajci. Čeprav je zaradi slovesa zlahka razprodal svoje nastope, pa so bili stroški spričo nenadnih odločitev toliko višji – običajno se je koncert, za katerega se je odločil v zadnjem trenutku, izkazal za finančno polomijo.

Pred smrtjo je opozarjal na manipulacijo javnosti.

In medtem ko so MichaelJackson in Beatlesi milijone služili z glasbo v oglasih velikih korporacij, Prince tega nikoli ni dovolil. Tisti, ki so bili Princeu blizu, zato pravijo, da je bil ob smrti vreden manj kot 150 milijonov dolarjev.