Je Prince zapustil oporoko?

Kdo bo dobil njegovih 800 milijonov

M. V.
26. 4. 2016, 23.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Od ameriškega legendarnega glasbenika Princea, ki je preminil v četrtek, so se bližnji poslovili v soboto na zasebni žalni slovesnosti, zdaj pa se že ugiba, kdo bo nasledil njegovo na 800 milijonov dolarjev ocenjeno premoženje.

svet24
Premoženje Princea ocenjujejo na kar 800 milijonov dolarjev.

Glasbenika so po petkovi obdukciji upepelili. Kje bodo njegove ostanke na koncu pokopali, ne bodo razkrili, se mu pa bodo poklonili s koncertom. "Princeu se je na zasebni, čudoviti slovesnosti poklonila majhna skupina njegovih najbližjih – družina, prijatelji, njegovi glasbeniki –, da bi se od njega poslovila," je povedala tiskovna predstavnica umrlega glasbenika Anna Meacham. Med udeleženci na slovesnosti sta bila glasbenikova sestra Tyka Nelson in basist Larry Graham. Slovesnost je potekala na glasbenikovem posestvu Paisley Park v Minnesoti, kjer so v četrtek tudi našli truplo 57-letnika.

Profimedia
Bo Tyka tista, ki bo podedovala bratovo bogastvo?

Gripi podobna bolezen

Vzrok smrti še ni znan. V petek so opravili obdukcijo, rezultati pa bi lahko bili znani šele čez štiri tedne. Doslej preiskovalci niso odkrili poškodb na telesu in znakov, da bi lahko šlo za samomor. V medijih je zaokrožila vest, da je imel Prince teden dni pred smrtjo težave z zdravjem, zaradi česar je moralo njegovo zasebno letalo ob vračanju s koncerta v Atlanti zasilno pristati v Illinoisu. Tabloidni portal TMZ je sicer poročal, da naj bi bil zasilni pristanek posledica prevelikega odmerka sredstev proti bolečinam. Njegovi skrbniki trdijo, da je šlo za bolezen, podobno gripi.

Sestra je najverjetnejša dedinja

Za zdaj še ni znano, ali je glasbenik zapustil oporoko, če je ni, pa bo večino premoženja dobila njegova sestra Tyka Nelson, ki je dve leti mlajša od njega. Poleg Tyke bodo dediči najbrž tudi polsestre in polbratje, ki jih je sedem. S sestro naj bi si bil Prince dokaj blizu, čeprav sta imela v preteklosti tudi nekaj težav, pa je bila ravno Tyka tista, ki je v četrtek nagovorila oboževalce, ki so se zbrali pred njegovo hišo. Premoženje Princea ocenjujejo na 800 milijonov dolarjev, največ pa naj bi bila vredna njegova neizdana glasba, saj je v nasprotju z drugimi glasbeniki obdržal lastništvo nad posnetki in glasbo izdajal v samozaložbi. 

Vsi ugibajo, ali je glasbenik napisal oporoko.