Zabava

200 let nazaj v preteklost

Nejc Simšič
28. 1. 2016, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Planet TV v pomlad vstopa z resničnostnim šovom Bilo je nekoč, ki bo tekmovalce popeljal v preteklost oziroma v središče Vrhnike, natančneje v Lavrenčičevo hišo.

Planet TV
Bistvo resničnostnega šova Bilo je nekoč je namreč to, da so tekmovalci postavljeni v mesto iz preteklosti. V prvi sezoni bo to Vrhnika.

Nov resničnostni šov Bilo je nekoč bo tekmovalce popeljal nazaj, v čas slovenstva pred 200 leti. Ustvarjalci šova so zdaj tudi uradno razkrili lokacijo, kjer se bo šov snemal in kjer bodo tekmovalci prestajali vse izzive in naloge. Šov bodo namreč snemali v znameniti Lavrenčičevi hiši, eni najstarejših in najpomembnejših stavb na Vrhniki. Stara pošta stoji na bregu Ljubljanice, kjer je bilo do leta 1790 potniško pristanišče. Domnevajo, da je bila zgradba grajena že v 15. stoletju, tako da bo primerna za tekmovalce, ki se bodo borili za nagrado 50 tisoč evrov.

Miro Majcen/POP TV
Voditeljica Lili Žagar že komaj čaka začetek šova.

Bistvo šova Bilo je nekoč je namreč to, da so tekmovalci postavljeni v mesto iz preteklosti. Vrnili se bodo v čas, ko so revolucije prebudile Evropo, ko so vstali narodi in se je rodilo slovenstvo. »Jaz se že zelo veselim začetka šova, saj ima Lavrenčičeva hiša tudi mitnico, pošto in gostišče, v katerem je leta 1728 prenočil celo cesar Karel VI. Zdaj pa bodo v hiši spali tekmovalci šova, ki se bodo vrnili 200 let v preteklost. Čakali jih bodo številni izzivi, preizkusili se bodo kot kovači in steklarji, živeti pa bodo morali brez številnih pripomočkov, ki jih poznamo danes, da stranišča in kopalnice niti ne omenjamo,« je povedala voditeljica šova Lili Žagar.