Zabava

Nov album Kanyeja Westa Swish naj bi izšel kmalu

STA
11. 1. 2016, 06.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Raper Kanye West je na Twitterju namignil, da naj bi njegov novi, dolgo pričakovani album z naslovom Swish izšel 11. februarja. Brez dodatnih pojasnil je čivknil: "Swish 11. februar 16."

Twitter
West, ki se lahko pohvali z 21 grammyji, je svoj zadnji album Yeezus izdal leta 2013. Šlo je za delo, navdahnjeno s chicaško sceno.

Po izidu albuma Yeezus je West radovednežem, ki so spraševali, kdaj bo na trg ponudil nov izdelek, odgovarjal, da si bo zanj vzel čas. Mož resničnostne zvezdice Kim Kardashian se je kljub glasbenemu premoru v minulih letih v medijih redno pojavljal. Med drugim se je podal v svet mode, z nedoločljivo resnostjo pa je napovedal, da bo leta 2020 kandidiral za predsednika ZDA. S Kardashianovo sta se pred mesecem dni razveselila tudi sina Sainta.

West je nedavno objavil nekaj novih skladb, njegova žena pa je na Twitterju namignila, da bo to počel vse do izida albuma Swish. V kolikor drži, da bo datum izida albuma 11. februar, bo to četrtek, kar pomeni, da se bo raper požvižgal na odločitev glasbene industrije, da petek velja za dan, ko novi albumi prihajajo na tržišče.

Prvi šumi o tem, da bo West letos vendarle izdal nov album so se pojavili, ko je bil raper potrjen za enega od glavnih nastopajočih na newyorškem festivalu Governors Ball, ki bo potekal od 3. do 5. junija. Sicer je lani nastopil tudi na priznanem angleškem festivalu Glastonbury, a se nato ni pogosto pojavljal na odrih.