Zabava

Bieber prihaja!

Alesh Maatko
18. 12. 2015, 22.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

8. NOVEMBRA 2016 bo Dunaj obiskal eden najpopularnejših mladih glasbenikov na svetovni sceni, Justin Bieber. Za največje oboževalce so prve vstopnice že na voljo.

Peter Yang
Najstniški idol - Justin Bieber

Končno je mladostniški idol Justin Bieber potrdil več kot 30 koncertnih terminov v Evropi na svoji svetovni turneji Purpose World Tour. Na turneji se bo med drugim ustavil v Angliji, Franciji, Nemčiji, Španiji, skandinavskih državah in seveda v Avstriji. V začetku novembra 2016 bo mladi kanadski glasbenik namreč v dunajski dvorani Stadthalle poskrbel za veliki spektakel.

Profimedia
Glasbenik je s turnejo Believe Tour 2012/13 zaslužil okoli 185 milijonov evrov.

TRETJI PO VRSTI

Ameriška revija Forbes komaj 21-letnega Bieberja postavlja na tretje mesto lestvice najvplivnejših znanih osebnosti na svetu. Ta svetovno najuspešnejši solo umetnik se je sam naučil igranja na bobne, kitaro, trobento in tudi klavir, hkrati pa je prvi pevec, ki je še pred svojim 18. letom objavil kar tri albume, ki so zasedli prvo mesto lestvic.

Med drugim se lahko pohvali s 17 pesmimi na lestvici Hot 100 Charts v roku enega tedna (s tem je prehitel celo velike The Beatles in pevca Draka). Njegov najnovejši rekord globalnega oddajanja na programu Spotify dosega več kot 200 milijonov albumov na teden. Spada tudi med najvidnejše znane osebnosti na socialnih omrežjih – na omrežju Twitter mu trenutno sledi 71 milijonov ljudi, kar je več kot 35 Slovenij.