Zabava

Aktual, Ekipa SN in Svet24 v družbi legend!

Karmen Špacapan
22. 10. 2015, 09.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Se še spomnite zlatih let slovenskega in svetovnega smučanja? Takrat, ko smo bili dobesedno zalepljeni pred televizijske zaslone in vsi v en glas navijali za našega Bojana Križaja?

Arsen Perić / m24.si

Bojan, ki je ponosno smučal z elankami, pa ni bil edini, za katerega smo držali pesti, k srcu nam je prirasel še en šampion, legendarni Ingemar Stenmark, ki je bil na neki način tudi "naš", saj je tekmoval z našimi elankami.

In takrat, ko se našemu simpatičnemu blondincu ni posrečilo, smo vsi skupaj navijali za pegastega Šveda, ki nas je s svojimi zmagami vedno spravil v dobro voljo.

Arsen Perić / m24.si

Klemen je na večerjo prišel v Toperjevi repliki Križajeve bunde!

Si predstavljate, da sedite ob bogato obloženi mizi vrhunske Ribje restavracije Tabor in kramljate s tema legendama? No, točno to se je pretekli teden pripetilo aktualovcem, ki so z Bojanom Križajem in Ingemarjem Stenmarkom preživeli res nepozaben večer.

To edinstveno srečanje je organiziral sam Bojan Križaj v Ribji restavraciji Tabor prijatelja Roberta Markiča, ki jo bosta od zdaj naprej vodila njegova simpatična hči Mateja in Samo Gros. Čisto vsi prisotni so bili dobesedno fascinirani nad izvrstno hobotnico izpod peke, ki je, poleg drugih izjemnih jedi, postala že čisto pravi kulinarični hit.

Tudi Jure je legenda!

Večerje se je udeležil tudi Ingemarjev nekdanji serviser smuči, gospod Jure Vogelnik, ki je vsem prisotnim povedal kar nekaj zabavnih anekdot. Ingemar in Jure pa sta še zmeraj zelo povezana, tako kot pred leti, ko nista mogla drug brez drugega … To smo jima razbrali iz oči.

Simon Prelesnik, urednik Radia Aktual, se je s Stenmarkom pogovarjal tudi o plesu:

"Govoril je o tem, kako ne zna plesati. In ko sem ga začudeno pogledal in mu rekel: 'Ampak saj ste lansko leto zmagali v šovu Zvezde plešejo na Švedskem', se je samo zasmejal in rekel: 'Ja, Simon, sem zmagal. Ampak to še ne pomeni avtomatsko, da znam plesati.'"

Stenmark in Križaj sta večerjala v družbi Jurija Završnika (Ekipa SN), Simona Prelesnika, Klemna Bunderle in Anite Gošte (Radio Aktual) ter Karmen Špacapan (Svet24).

Simpatična črnolaska Anita Gošte pa nam je navdušeno zaupala: "Odkar pomnim, je bil moj najljubši šport smučanje, moj idol pa Jure Košir, v katerega sem se opravila celo za maškarado. Da, sem iz generacije Tomba-Košir, a še generacije po naši bodo po spominih, pripovedih, letopisih in posnetkih pomnile veličastni dvojec Stenmark-Križaj. Tisti, ki smo bili v nedeljo na Gorenjskem, pa bomo legendo svetovnega smučanja po upokojitvi pomnili tudi v živo. Ingemar se mi je sprva zdel točno tak kot po televiziji – malce sramežljiv, introvertiran, a prijazen, srčen in iskren. Kar presenečena sem bila, ko se je na večerji čedalje bolj odpiral – seveda, saj sta poleg njega sedeli osebi, ki mu v smučariji verjetno pomenita skoraj največ: njegov oziroma Elanov serviser Jure Vogelnik, ki ga je spomnil na kar nekaj skupnih anekdot, norčij in resnih situacij, ter sotekmec in odličen prijatelj, ki ga je tudi privabil v Slovenijo, Bojan Križaj. Piko na i je dalo prekrasno okolje s toliko domačnosti in topline – restavracija Tabor Podbrezje z dobrovoljnim lastnikom Robertom Markičem in njegovo hčerko Matejo na čelu. In da ne omenjam nikoli in nikjer bolj odlične hobotnice izpod peke, jastoga, mesojedci niso mogli prehvaliti florentinca, zanimivih in finih okusov vin … Ingemarjeve oči so se vse bolj iskrile, jezik razpletal in zaupal nam je kar nekaj zgodb iz ozadja smučarije, pa kako je pred dobrim desetletjem bežal pred cunamijem na Tajskem in kako v svoji skromnosti še vedno meni, da ni dober plesalec, čeprav je zmagal v šovu švedske televizije Zvezde plešejo. Da bi kdaj zaplesali skupaj še na kakšni večerji, pa si skoraj ne upam pomisliti, saj je bila že ta priložnost, to povabilo za Radio Aktual takšna čast, da bomo najprej dali svežim spominom, dogodkom svoje mesto – v glavi, v etru in na naši steni slavnih. Da, bela je, kot nalašč za Stenmarka in Križaja!"