Zabava

Pijine dobrote tudi na sejmu

Nejc Simšič
21. 10. 2015, 06.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Seksi voditeljica vremenske napovedi na Planet TV Pia Škofic že nekaj časa prisega na zdrav način življenja, zato se je zdaj odločila, da svojo ljubezen do presne hrane le še nadgradi. Odprla je slaščičarsko podjetje, da bo lahko svoje »zdrave« sladke dobrote delila tudi z javnostjo.

Rok Škofic

Pijina ljubezen do presnih tortic se je začela lansko zimo, ko je odletela na obisk čez lužo k svojemu fantu Maticu, kjer je veliko časa preživela sama doma, medtem ko je on študiral na fakulteti ali se mudil na treningu hokeja. Oba z Maticem se rada posladkava na zdrav način, poleg tega sva ugotovila, da so tortice, ki jih delam, odličen energijski obrok, Matic pravi, da je to tudi najboljši zajtrk pred treningom, ker ti da res ogromno energije, pa še hitro te nasiti.

Pia želi s svojimi presnimi torticami ljudem pokazati, da se tudi brez sladkorja lahko zelo okusno in zdravo posladka.

Moje tortice so v bistvu vse, kar upam, da ponazarjajo tudi slike,« je priznala očarljiva Pia, ki je pred dnevi odprla svoje podjetje, v okviru katerega bo imela svojo znamko Pijine dobrote.

PREMAGALA ODVISNOST OD SLADKORJA

Gorenjska lepotica brez sramu priznava, da sama ni ne vegetarijanka ne veganka in tudi njene presne tortice niso presne zato, ker bi sama jedla samo presno. »Vse se je začelo s tem, ko sem pred dobrega pol leta nehala jesti bel sladkor. Zakaj? Preprosto, ker je to pravi strup! Sicer je sladkor danes res že povsod, tako da stoodstotno semu težko izognem, v jogurtu in kosu kruha in ga sem in tja spregledam, sicer pa ne jem »sladkarij«, ki sem jih včasih res veliko. Ko sem nehala jesti sladkor, sem spremenila celoten sistem svojega prehranjevanja. Nimam več tistih »napadov lakote«, sploh na sladkor, ki niso normalni in so že znak pobesnelih hormonov. Odkar ne jem sladkorja, sem izgubila osem kilogramov in ljudje, ki niso veliko časa z mano, mi ne verjamejo, da je to samo zaradi tega. A v resnici je natanko to in hvaležna sem, da sem našla moč in premagala odvisnost od sladkorja,« je priznala vremenarka, ki želi natanko to sporočilo deliti z ljudmi. »S Pijinimi dobrotami želim ljudem res pokazati, da se tudi brez sladkorja lahko zelo okusno in zdravo posladka.«

PIJINE DOBROTE NA SEJMU

Njeno ljubezen in vnemo do zdravih slaščic sta še posebej začutila njen fant Matic in njena najboljša prijateljica Isabela, ki sta se odločila, da Pio prijavita na znan ljubljanski sejem čokolade z imenom »Čokoljana«. »Gre za sejem čokolade, kar pove že ime, tako da bo na vsaki stojnici prevladovala čokolada, tudi na naši. Ker ne glede na to, da sem v imenu samo jaz, je z mano in za mano ogromna skupina ljudi, ki me od prvega trenutka podpirajo in mi pomagajo. Na Čokoljano, sta me prijavila najboljša prijateljica Isabela in fant Matic, oziroma sta onadva pobudnika, da moram svoje dobrote deliti z drugimi, preprosto, ker so res tako dobre,« še v smehu prizna Pia, ki bo to soboto zagotovo zvezda Čokoljane, sejma, ki bo že tretje leto potekal na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

IMA TUDI UNIKATNO UNIFORMO

Televizijska lepotica še ponosno pove, da so njene tortice povsem naravne. »Če malo karikiram, bi jih v resnici lahko res naredila kar na travniku pod kozolcem. (smeh) Večina sestavin bo lokalnih, kar pomeni, da so zrasla na slovenskih tleh in pridelana bio, kar je ena izmed stvari, ki jim sama poskušam čimbolj slediti,« je povedala Pia, ki je tudi promocijske slike naredila v naravi.

Pia Škofic, vremenarka Odkar ne jem sladkorja, sem izgubila osem kilogramov in res sem hvaležna, da sem našla moč in premagala odvisnost od sladkorja. In to želim deliti zdaj z drugimi.

»Za slikanje smo se odločili, da bomo v naravi, ker so dejansko tudi tortice iz samih naravnih, gensko nespremenjenih in nepredelanih sestavin,« doda ponosna Pia, ki se je za to priložnost povezala tudi z mladim modnim oblikovalcem Davidom Bacalijem. »David, ki je sveže diplomiral na NTF, smer oblikovanje tekstilij in oblačil, je zame skreiral predpasnik, ki ga obožujem in je moj prvi predpasnik, ki je unikaten v vseh pogledih.

Spoznala sem ga prek prijateljice in zelo kmalu sva oba začutila, če lahko tako rečem, da bova skupaj odlično sodelovala. Zaenkrat s predpasniki še nisva zaključila, saj je zdaj nastal prvi, dva pa sta še v izdelavi,« je še dodala Pia, ki vse skupaj vabi, da njene dobrote pokusijo na stojnici sobotnega sejma Čokolade na ljubljanski tržnici.

Arhiv Svet24