Zabava

Za en večer dobi 50.000 evrov!

M.V.
28. 11. 2013, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Medtem ko veseli december večina navadnih smrtnikov preživi na zabavah, na katerih ne razmišlja o poslu, je to obdobje za glasbenike vrhunec delovne sezone, ko si lahko pošteno napolnijo denarnice. In koliko bodo letos na najdaljšo noč v letu zaslužili hrvaški umetniki?

Mediaspeed

Če je verjeti strokovnjakom, je kriza tudi glasbenike pošteno udarila po žepu, a zdi se, da organizatorji na novoletni večer pozabijo na denarne stiske in za nastope najboljših še vedno globoko sežejo v žep. Nekateri hrvaški glasbeniki bodo, čeprav so se pritoževali, da so lani v primerjavi s prejšnjim letom zaslužili tudi do 20 odstotkov manj, v novo leto spet zakorakali tudi do 50 tisoč evrov težji.

Vodi Severina

Med največjimi zaslužkarji tudi letos prednjači Severina, ki bo na najdaljšo noč v letu nastopila v črnogorskem hotelu Splendid, za to pa bo dobila 50 tisoč evrov, kar je 20 tisoč evrov več kot lansko leto. Lani je njen menedžer Tomislav Petrović skušal urediti pogodbo za nastop v Novem Sadu in iztržiti 40 tisoč evrov, na koncu pa se mu ni uspelo dogovoriti in Severina se je morala zadovoljiti s 30 tisočaki v enem od beograjskih klubov. Takoj za Severino je Tony Cetinski, ki bo za 45 tisoč evrov nastopil v Poreču. Lani je za enak nastop prejel celo 70 tisoč evrov!

Grašu le 10 tisoč

Gibonni bo s svojo skupino igral v Splitu in za nastop prejel 40 tisočakov, Prljavo kazalište, ki bo nastopilo v Skopju, pa 30 tisoč evrov. Massimo Savić bo dobil 15 tisočakov, Goran Bare s skupino 10 tisoč evrov in Crvena jabuka 12 tisočakov. Nina Badrić bo za nastop v hotelu dobila 12 tisočakov, čeprav si jih je želela 18, Jasmin Stavros jih je zahteval 19, dobil jih bo 14, Colonia pa bo bogatejša za 12 tisoč evrov, kar je 8 tisočakov manj kot lani. Tudi Petar Grašo se je letos moral zadovoljiti z ''le'' 10 tisočaki. A se nam prav nič ne smilijo! Z enim nastopom namreč večina od naštetih zasluži toliko, kot povprečen slovenski delavec v enem letu!

Mediaspeed

Mediaspeed