Zabava

Lado Bizovičar končno spregovoril o Juriju Zrnecu!

Sonja Javornik
29. 11. 2013, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V soboto, 30. novembra, bo razprodana dvorana v Cankarjevemu domu gostila že 180. ponovitev Bizovičarjeve predstave Slovenska muska od A do Ž. Simfoniki, Balkan Boys in drugi gostje bodo poskrbeli, da bo ta dogodek naravnost spektakularen. Ob tej priložnosti si je Lado vzel nekaj časa za intervju, kar se sicer - žal - ne zgodi prav dostikrat.

Ravnokar sem izvedela, da ste predstavo v veliki Gallusovi dvorani Cankarjevega doma praktično čez noč razprodali … Pa čeprav ni niti premiera, ampak 180. ponovitev. Je bilo to presenečenje tudi za vas ali ste bili optimistični že prej?

Predstava v Cankarjevem domu je ena taka nabrekla verzija predstave Slovenska muska od A do Ž, ki smo jo tolikokrat odigrali v Špasteatru. In glede na to, da nas je na odru tudi po 60 namesto trije in da nas je v dvorani 1500 namesto 500 … je seveda občutek toliko boljši … kot en velik mega žur … In lani smo se imeli tako dobro, da nisem dvomil, da nas bo spet toliko.

Baje je bilo zanimanja celo več, kot je bilo vstopnic?

Res je. In zato bomo odigrali še eno predstavo v Cankarjevem domu, 1. februarja 2014! Noro, ne?

Koliko se je predstava v teh 179 ponovitvah že spremenila? Bo tudi meni zanimiva, čeprav sem že videla premiero?

Predstava diha, se širi, krči, vibrira tako ali drugače. Glede na počutje publike, naše počutje, vreme. Spremenila se je precej, a nič na številu ali moči smeha! Nekateri so nas gledali po petkrat, šestkrat, osemkrat! In vedno se režijo in zaslišijo in SLIŠIJO štos, ki ga poprej niso. Bo, bo …  bo vam zanimiva. Morate pa priti pogledat še 'tamalo', pravo, originalno predstavo brez simfoničnega orkestra, Balkan Boysov in drugih gostov! Je drugačna, fina, intimna!

Kakšna so zdaj srečanja z glasbeniki, ki jih omenjate? So zdaj bolj prijazni ali so vam dali še kak dodaten material?

Moja srečanja z muzikanti niso nič manj prisrčna kot doslej. Se mi zdi, da sem imel za časa TLP priložnost bolje ali slabše spoznati vse naše glasbenike, saj so le pri nas lahko v živo igrali. In mnogi so, seveda, prišli pogledat predstavo … in se režali! Ne glede na pripadnost glasbeni zvrsti! Po hrbtišču me je iskreno lopnil tako Tomi (M.) kot Jože (Potrebuješ), ploskal je tako Jan (Plestenjak) kot Grega (Skočir). Pa saj je sporočilo predstave jasno: poslušajte slovensko musko …

Kaj je Lado še povedal o svojih igralskih kolegih in o prihodnjih projektih pa si preberite v današnji izdaji časopisa Svet24!