Zabava

V škandal vpleten tudi slovenski predstavnik?

Alesh Maatko
19. 11. 2013, 21.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mister Slovenije 2013, 23-letni študent fakultete za šport Jure Rugani je že dober teden dni v Indoneziji, kjer poteka svetovni lepotni izbor Mister Interantional 2013. Na stavnicah, ki jih krojijo mediji in oboževalci, mu menda dobro kaže, o sodniških ocenah pa se v zakulisju že tudi marsikaj šušlja in napoveduje …

misterslovenia.com

Svetovni lepotni izbor Mister International 2013 je v polnem teku. Vse države so prispele v glavno mesto Indonezije, Džakarto. Slovenski predstavnik Jure Rugani in nacionalni direktor Erik Ferfolja sta bila dobro sprejeta. V prvih dneh je 23-letni Ljubljančan opravil večino uradnih fotografiranj in snemanj.

Fotografije bodo že čez nekaj dni uradno predstavljene, z njih pa bo mogoče razbrati, kdo je še posebej vešč objektiva. Po snemalnih dneh je sledil izlet v safari, kjer so se lepotci sprehajali med najbolj eksotičnimi živalmi iz Indonezije in drugje.

misterslovenia.com

Ta dan je bil za Jureta sploh navdušujoč, saj je velik ljubitelj živali: »Zanimivo se je bilo voziti med levi, tigri, žirafami, lamami in drugo divjadjo, ki se sprehaja kar sredi ceste. Še posebej nepozaben pa je bil obisk živalske bolnišnice in porodnišnice, kjer so nam veterinarji dovolili pestovati raznovrstne mladiče.« Zdaj so uradno najlepši fantje sveta že na drugem koncu Indonezije, v Jogjakarti. V kulturnem in turističnem središču se bodo odvijala številna snemanja, ki bodo del finalne prireditve.

Stroga pravila in prvi škandal

Jure se ves čas bivanja na Daljnem vzhodu dobro počuti. Hotelsko sobo si deli s predstavnikom Južnoafriške republike. Dnevni programi so po pričakovanjih zelo natrpani in naporni. Fantje morajo biti pripravljeni že ob šestih zjutraj. Obveznosti pa se večinoma končajo v večernih urah. Tudi pravila za tekmovalce so zelo stroga.

misterslovenia.com

Lepotci ne smejo kaditi, piti alkohola, zamujati, komunicirati s tujci in še bi lahko naštevali. V njihove sobe lahko vstopijo le člani organizacije. Če ugotovijo kakšno nepravilnost, nemudoma sledi diskvalifikacija. Prvi škandal se je zgodil že prvi dan in vanj je bil vpleten Ryan Terry, mister intermational 2010, ki je kot častni gost gostoval na slovenskem finalnem izboru.

Mednarodna bodibilderska zveza, preko katere je pred mesecem dni osvojil prestižni evropski naziv, naj bi častnemu gostu in potrjenemu članov komisije svetovnega lepotnega izbora prepovedala udeležbo. Tako je moral nemudoma zapustiti Indonezijo in se vrniti v rodno deželo, Veliko Britanijo.

misterslovenia.com

Kdo so favoriti

O favoritih se med poznavalci in člani strokovne komisije že šušlja. Jure je večkrat omenjen, zato lahko Slovenija spet upa na vidno uvrstitev. Poleg Slovenije so v ospredju še predstavniki Češke, Slovaške, Šrilanke, Italije, Portorika in Indonezije, ki je kot gostiteljica v manjši prednosti. Tako imenovani Preliminary Competition, kjer bodo določili 16 finalistov, bo 19. novembra v Džakarti.

Zmagovalec pa bo znan v četrtek, 21. novembra, prav tako v glavnem mestu Indonezije. Jure se bo predstavil v kreaciji priznanega indonezijskega oblikovalca, kopalkah, narodni noši in črni elegantni obleki iz Butika Franko. Izbor bo mogoče spremljati neposredno preko 'live streaminga'. Dogodek bo predvajala tamkajšnja nacionalna televizija.