Zabava

Umorjeni 'muffin'

19. 11. 2013, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

S Ptuja prihaja mlada in obetavna zasedba Murdered muffin, ki, čeprav pod tem imenom nastopajo šele od leta 2013, vedo, kako se stvari streže v svetu punka. Rock in punkrock sta smeri, ki sta veliko posameznikom tako po Sloveniji kot po tujini ljubi. Tako sta ljubi tudi Timiju, Luki, Emilu, Dori in Urbiju, ki so se našli na Ptuju in ustanovili bend.

No, nobena zgodba ni tako preprosta. Dejansko je bend obstajal že prej. Dora, Timi in Urbi so že leta 2006 ustanovili bend Justin Case, na poti proti Gradcu leta 2011 pa je Dora našla kitarista Emila, ki je poznal kitarista Luka in Timi je lahko odložil kitaro in se posvetil petju.

 

Tako bend zdaj sestavljajo Timi Prelog na vokalih, Luka Emeršič in Emil Korpar na kitarah, Dora Lenart na bas kitari in Urban Gobec na bobnih. Po letu skupnega igranja se je skupina preimenovala v Murdered Muffin in pod tem imenom deluje od začetka 2013. Zasedba je igrala že na več tekmovanjih doma in v tujini, imela veliko samostojnih in tudi nesamostojnih koncertov ter sodelovala na dveh kompilacijah, Melodije čiste energije med Evropsko prestolnico kulture 2012 in pri projektu Friško.

 

Trenutno delajo pri svojem prvem albumu, ki bo izdan prihodnje leto. Glasba zasedbe se uvršča v rock oziroma punkrock in je relativno raznolika, za kar je odgovorna angažiranost celotnega benda, saj vsak prispeva najboljše.

Tako so nekatere pesmi bolj lahkotne, spet druge pa s trdimi rifi in izjemnimi solažami kitar in bobnov, ki že skoraj mejijo na metal. Tako lahko brez slabe vesti rečemo, da Murdered Muffin ne cilja le na eno vrsto publike, ampak lahko zadovolji več potreb hkrati.