Zabava

Se bliža Wernerjevo slovo?

Alesh Maatko
19. 11. 2013, 11.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Eden izmed najbolj priljubljenih pevcev na sončni strani Alp, ki brez težav polni koncertne dvorane kot za stavo, je, kot kaže, pred težko, morda celo življenjsko odločitvijo.

Po nedavni odmevni promociji novega videoprojekta Križ na duši, ki ga je Werner posnel skupaj s TV Veseljak, se te dni še bolj govori o njegovih koncertih, predvsem pa o korajži, da se je v teh ne ravno lepih časih odločil za novo koncertno turnejo, ki bo potekala po 17 krajih. Zakaj se je odločil za precej širokopotezno turnejo? Werner pravi, da si njegova publika to preprosto zasluži.

»Že nekajkrat me je usoda popeljala v Nemčijo, saj so me klicali najmočnejši producenti nemške zabavne in 'šlager' glasbe, med njimi že leta 1993 Frank Farian (Boney M). No, takrat sem bil premlad in nisem želel ostati v Nemčiji, ker sem za hrvaško tržišče posnel svojo tretjo ploščo, ne nazadnje pa sem za slovenski trg posnel prvo ploščo v slovenščini,« je svojo zgodbo razložil Werner, ki nam je zaupal, da je njegovo ime nemško in da je njegov krstni boter prav tako Nemec.

Mnogi, ki priljubljenega pevca poznajo, pa menijo, da je morda to znak, da odhaja in se želi na veličasten način posloviti.

 

Da zadevi pridemo do dna, smo se obrnili na Wernerja in ga neposredno vprašali, ali se res poslavlja od slovenske publike.

 

Po nasmešku je Werner najprej priznal, da je naredil in obdelal svoje uspešnice in priredbe, ki so bile v preteklosti največji hiti, nato pa je vendarle spregovoril ...

»Seveda pa to ni bila edina ponudba iz Nemčije, saj me je zasledil še en nemški producent, ki se po naključju znašel na reškem nogometnem stadionu, kjer sem med pavzo nastopil na tekmi. Ponujal mi je celo pogodbo za takrat največjo nemško založbo Polidor, a sem znova rekel ne, saj sem se želel dokazati in uspeti tako na Hrvaškem kot tudi v Sloveniji. Zdaj, ko v Sloveniji – po dvajsetih letih delovanja – ne potrebujem toliko promocije, intervjujev in gostovanj v televizijskih oddajah, se mi zdi, da je čas, da preizkusim še kaj drugega. Za zdaj vam lahko zaupam, da sem resnično v navezavi s tujino, vseh podrobnosti pa vam še ne morem povedati. Dajmo času čas, saj je veliko malenkosti, ki bodo odločale na koncu. Bomo videli, kaj bo. Pustimo se presenetiti, saj je vse mogoče,« je zaključil Werner.