Zabava

Lady Gaga z razkritimi 'joškami' in p...

mv
19. 11. 2013, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Multiplatinasta, z grammyjem nagrajena Lady Gaga je pred kratkim izdala težko pričakovan studijski album ARTPOP, ki prinaša kar nekaj novih glasbenih sodelovanj. Z ustvarjanjem novega albuma je Lady Gaga začela kmalu po izidu predhodnika Born This Way (2011) in se z novimi pesmimi ukvarjala celo leto 2012.

arhiv izvajalca

Pri tem ji je pomagala vrsta močnih producentskih imen, kot so njeni dolgoletni sodelavci RedOne, DJ White Shadow, Rick Rubin, will.i.am, Zedd in David Guetta.

Izid novega albuma je pop ikona naznanila avgusta, in sicer s singlom Applause. Takrat je na milijone Gaginih oboževalcev po celem svetu odštevalo dneve do izida novega singla, pevka pa je glasbeni svet presenetila z objavo pesmi kar teden pred napovedanim datumom s komentarjem This is a pop music emergency.

Hitro je sledila tudi objava uradnega videospota, pod katerega se je tokrat podpisal nizozemski fotografski dvojec Inez & Vinoodh. Zvok novega albuma je Lady Gaga po Applause predstavila še z nekaj skladbami: Do What You Want v sodelovanju z R. Kellyjem, Venus in Dope, ki jo je pevka prvič izvedla v živo na podelitvi glasbenih nagrad, ki je bila pred kratkim.