Zanimivosti

Stala ga je vozniškega dovoljenja in 490 evrov

R.S.
19. 11. 2013, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Agidijusa Sakalausko (24) je policija ujela v britanskem Cambridgeu ob pol dveh zjutraj, ko je vozil izjemno počasi in z ugasnjenimi lučmi. Poljski državljan je na sodišču povedal, da ga je pustilo dekle in ga je želel videti. Od žalosti se je napil in se peljal s svojo toyoto avensis.

Sodišče mu je zaradi prekrška odvzelo vozniško dovoljenje za 14 mesecev. Sakalauska je sicer samozaposleni voznik tovornega vozila in je v Veliko Britanijo prišel prav zaradi ljubezni. A zanimivo je, da ga od vsega ni najbolj skrbelo to, da je ostal brez vozniškega dovoljenja, ampak ali bo lahko še naprej živel v svojem avtu.

V treh mesecih, odkar je prišel v Veliko Britanijo, si namreč ni našel stanovanja, temveč je živel v svoji toyoti. »Tri mesece je že, odkar sem na Otoku. Ali lahko še vedno živim v avtu, kljub prepovedi vožnje?« je pazljivo vprašal sodnico. »Slišali smo, da živite v avtu, ampak to ni izgovor, da bi ga vozili,« pa mu je sodnica odgovorila. Poleg prepovedi vožnje mora nesrečnik plačati še 410 funtov (490 evrov) kazni. Pa naj še kdo reče, da ljubezen ne stane nič.