Zabava

Hollywoodski zvezdnik uprizoril lastno smrt

A.M. / STA
16. 11. 2013, 11.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Legendarni komik, ki je zaigral v seriji Taksi, je leta 1984 svojo smrt le uprizoril. Kot je na podelitvi nagrad, posvečenih komiku, dejal njegov brat Michael, še vedno živi.

Predstavil je tudi 24-letnico, ki naj bi bila Andyjeva hčerka. Hčerka komika, ki je uradno umrl zaradi pljučnega raka, pet let pred njenim rojstvom, je dejala, da se je želel le umakniti iz šovbiznisa.

"Odličen oče je. Mama ima svoje podjetje, on pa ji pomaga s papirji in podobno, da lahko ostaja doma in se mu ni treba skrivati," je pojasnila. Preden je na oder povabil žensko, ki naj bi bila Andyjeva hčerka, je Michael opisal, kako je pred leti našel esej, v katerem je brat opisal načrte za uprizoritev lastne smrti in napovedal svojo vrnitev na božični večer leta 1999. Michael brata sicer ni dočakal, je pa prejel pismo, v katerem naj bi mu ta razložil, da se je odločil za družinsko življenje, saj ima ženo in hčerko. Poleg vloge v Taksiju je bil Kaufman znan kot ustvarjalec, ki je pogosto izvajal izjemno zapletene in dodelane ukane, tako da ljudje v dvorani niso bili prepričani, kako novico sprejeti.

"Vsa dvorana je obnemela. Razumem, da bi lahko šlo za ukano, ampak vse je bilo tako resnično. Bilo je strašljivo in absolutno intrigantno," je dejala komičarka Killy Dwyer.