Vreme

Danes bo pretežno jasno

A.M. / STA
16. 11. 2013, 10.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo na Primorskem in v visokogorju pretežno jasno, drugod bo prevladovalo oblačno vreme, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Thinkstock

Obeti: V ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno, več sonca bo na vzhodu. V torek bo oblačno, občasno bo deževalo, pogosteje v zahodnih krajih.

Burja na Primorskem bo popoldne slabela in ponoči večinoma ponehala. Jutri bo delno jasno, po nižinah v notranjosti Slovenije bo zjutraj in dopoldne, ponekod pa večino dneva, megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 6, najvišje dnevne od 5 do 9, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob Jadranu jasno, burja bo slabela. Drugod bo prevladovalo oblačno vreme, oblačnost bo manj strnjena v krajih vzhodno od nas. Jutri bo deloma sončno, po nižinah v notranjosti bo sprva megla ali nizka oblačnost.

Vremenska slika: Nad zahodnim in osrednjim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje, nad srednjo Evropo pa šibko območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda doteka k nam postopno nekoliko toplejši in v nižjih plasteh še vlažen zrak.