Zabava

Hrvaškega glasbenika našli mrtvega

mv
3. 8. 2013, 11.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Hrvaškega avtorja, klaviaturista in skladatelja Enca Lesića so pred dnevi našli mrtvega na njegovem domu. Umrl naj bi za posledicami infarkta, našli so ga na tleh v kopalnici.

Wikipedia
Napisal kar nekaj zimzelenih uspešnic

Enco Lesić je priznani hrvaški avtor in glasbenik, ki je napisal kar nekaj zimzelenih uspešnic, med drugim tudi Sve ove godine dala bi za jednu noč, ki so jo najprej prepevali Indexi, za njimi pa Bijelo dugme.

63-letnega glasbenika so mrtvega našli na tleh v kopalnici, umrl naj bi za posledicami infarkta. 

Njegova nenadna smrt je šokirala mnoge hrvaške glasbenike, žalosti jih tudi dejstvo, da je Enco umrl sam. Njegove prijatelje je zaskrbelo zanj, ko se zadnjih nekaj dni ni javljal na telefon, zato so poklicali policijo, ki je vdrla v njegovo stanovanje v Splitu.

63-letnega glasbenika so mrtvega našli na tleh v kopalnici, umrl naj bi za posledicami infarkta. Lesić je sicer pred nekaj leti že doživel infarkt, po katerem se je iz Beograda preselil v Split in se trudil živeti čim bolj zdravo, a žal to ni bilo dovolj. »Bil je duša Splitskega festivala. Veliki gospod in resnični glasbenik,« je ob njegovi smrti povedala pevka Tereza Kesovija.

Glasbeniki ga cenijo kot velikega mentorja, ki je v osemdesetih letih v Beogradu odprl studio Druga maca, ki je postal odskočna deska za veliko glasbenih skupin. V Beogradu živi tudi njegova nekdanja žena Vanja Stojković, s katero je vse do smrti ostal v dobrih odnosih, skupaj pa imata tudi hčer.