Zabava

Triumfalni Klateži

A.M.
2. 8. 2013, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na letošnji dvainštirideseti prireditvi Pokaži, kaj znaš, kjer se je predstavilo 14 nastopajočih, so tokrat slavili člani ansambla Klateži.

V Dobju pri Planini, kjer so se letos – v precej skromni zasedbi – predstavili številni umetniki z igranjem na instrumente, petjem in plesanjem, je bilo znova veselo. Še najbolj za ansambel Klateži, ki je zmagal z le eno točko razlike pred kvintetom Emino. Tretje mesto pa si je prislužila Sara Bezenšek. Poleg tega, da so prvi trije prejeli kristalne vaze, je vsak izmed nastopajočih dobil tudi tolažilno nagrado.

Čeprav organizatorji vsako leto beležijo visoko število ansamblov, jih je bilo tokrat šest. Vsak izmed njih se je predstavil z dvema skladbama. Obiskovalci so navijali še za dva harmonikarja – Miho Kropcana in Saro Bezenšek, tu je bil tudi duet Sergeja in Martina, duo dvojčici Katja in Mihaela Kladnik ter trio Kuščarji. Nenazadnje pa še Planinski bend, ljudske pevke Deteljice in sestre Kladnik. Po tekmovalnem delu je sledila še zabava z veselimi Begunjčani.